HomeTeknologji

Alarmante, celularët po shkaktojn kancer!

Rrezatimi nga pajisjet është i lidhur me kancerin dhe infertilitetin, ndaj dhe përdorimi i tepërt i celularit është një rrezik jo i vogël.

Telefonat celularë transmetojnë informacion duke përdorur sinjale radiofonike me frekuencë të ulët, të cilat mund të na ekspozojnë ndaj një rrezatimi jo të shëndetshëm, sidomos kur transmetojmë ose shkarkojmë skedarë të mëdhenj.

Hulumtimet sugjerojnë se ekspozimi i shpeshtë dhe i afërt me  celularë mund të jetë e mjaftueshme për të na rrezikuar.

Studimet kanë treguar prova se   telefoni celular mund të shkaktojë tumore në tru ose në vesh, ku trupi është shpesh në kontakt me pajisje


TË NGJASHME