HomeLajme

Alarmante: Lumi shkumbin mbushet me predhat e luftës

Lumi Shkumbin është një nga më të mëdhenjtë në Shqipëri që përshkon zonat kondrinore dhe fushore të Shqipërisë së mesme.

Ai është konsideruar si një lumenjtë më problematik për shkak nivelit të lartë të ndotjes që ka përgjatë gjithë rrjedhës së tij.Por krahas ndotjeve të ndryshme industriale me të cilat ai është i mbushur, së fundmi në lumin Shkumbin janë gjetur dhe armatime të luftës së dytë botërore.

Disa foto të publikuara në rrjetet sociale nga gazetari i lokal Agim Blloshmi tregojnë predhat e vjetra në sipërfaqen e lumit, që mund të paraqesin rrezik për qytetarët.


TË NGJASHME