HomeShowbiz

Albumi klasik i Dr Dre “The Chronic” do të arkivohet në Librarinë e Kongresit

Dashamirët e Hip Hop vazhdojnë të festojnë akoma albumin e parë të Dr. Dre në vitin 1992, The Chronic, deri sot, dhe tani do të ruhet në histori.

Regjistri Kombëtar i Regjistrimit njoftoi se koleksioni klasik do të jetë hyrja më e fundit në bibliotekë për shkak të rëndësisë së tij për kulturën. “Regjistri Kombëtar i Regjistrimit është playlista evolucionare e tingullit amerikan,” tha bibliotekarja e Kongresit Carla Hayden në një njoftim për shtyp. “Albumi pasqyron momente në histori të kapura përmes zërave dhe tingujve të kohës. Kemi marrë mbi 800 nominime këtë vit për regjistrime kulturore, historike, apo estetikisht të rëndësishme për t’i shtuar në regjistër. Ndërsa zhanret dhe formatet vazhdojnë të zgjerohen, Biblioteka e Kongresit është e përkushtuar të punojë me partnerë të shumtë për të ruajtur tingujt që kanë prekur zemrat tona dhe kanë formuar kulturën tonë. “

Albumi i Dr. Dre është arkivuar bashkë me këngën “I Will Always Love You”,  nga Whitney Houston, albumin e  Selena Ven Conmigo  dhe albumin Privat Dancer të Tina Turner.

Ka pasur raporte të kohëve të fundit që Dr Dre ishte bashkuar me Kanye West për të bërë pjesën e dytë të albumit “Jesus is King”, por kurrë nuk mund të jesh shumë i sigurt me Kanye West.


TË NGJASHME