HomeSociale

Amazon kundër shitjes së teknologjisë së njohjes së fytyrës

Kundërshtimi ndaj shitjes së teknologjisë së njohjes së fytyrës nga Amazon në forcat e policisë amerikane është gati të vihet në krye në mbledhjen e saj të përgjithshme vjetore të mërkurën.

Aksionerët do të votojnë dy herë për këtë çështje.

Së pari, mbi atë nëse kompania duhet të ndalojë dhënien e sistemit të saj të njohjes në agjencitë qeveritare.

Dhe së dyti, nëse duhet të bëhet një studim i pavarur nëse teknologjia kërcënon të drejtat civile të njerëzve.

Votat nuk janë të detyrueshme, që do të thotë që drejtuesit nuk duhet të ndërmarrin veprime specifike, pavarësisht rezultatit.

Amazon ishte përpjekur të bllokonte votat, por Komisioni i Letrave me Vlerë i tha se nuk kishte të drejtë ta bënte këtë.

“Ne shpresojmë se do të marrim mbështetje të fortë nga investitorë të tjerë dhe kjo do të dërgojë një sinjal për kompaninë se ata nuk duhet të ecin përpara me shitjet e qeverive deri sa të mos jenë në gjendje të zbusin rreziqet”, tha Mary Beth Gallagher nga Koalicioni Tri-Shtetëror për Investime të Përgjegjshme i tha BBC-së.

“Kjo mund të mundësojë mbikëqyrje masive, edhe nëse teknologjia ishte 100% e saktë, e cila sigurisht nuk është.

“Ne nuk duam që ai të përdoret nga zbatimi i ligjit për shkak të ndikimit që do të ketë në shoqëri. Kjo mund të kufizojë gatishmërinë e njerëzve për të shkuar në hapësira publike ku ata mendojnë se mund të gjurmohen”.


TË NGJASHME