HomeSociale

Analizat e ujit të ambalazhuar, me baktere në nivel të lartë

“Top Story” ka analizuar 6 mostra të ujit të ambalazhuar dhe të ujit të rrjedhshëm. Prej këtyre analizave, dy mostra kanë rezultuar pozitive, me baktere.

“Dëmtimet kryesisht i sjellin në tubin tretës, çrregullime gastrointestinale me bark, të vjella dhe diarre të ndryshme, por ka disa nëntipe të “E-coli”-t, ato që quhen “E-coli enteroinvazive”, të cilat mund të shkaktojnë kolite hemorragjike të bashkëshoqëruara më demtime renale, në atë që quhet sindromi hemolitik dhe urenik, që mund të jetë vdekjeprurës për organizmin”, tha Prof. Dr. Tritan Kalo, mjek infeksionist.


TË NGJASHME