HomeTeknologji

Anija “e ringjallur” do të lundrojë sërish nëpër botë

Gati 200 vjet pasi u fundos në det, anija “Götheborg” do të kthehet sërish të lundrojë nëpër botë. Origjinali Götheborg, një anije tregtare që i përkiste Kompanisë Suedeze të Indisë Lindore, u mbyt në 1745. Pavarësisht se zbritën në lumin Göta vlv pranë portit të Gothenburg, zhytësit ishin në gjendje të eksploronin për herë të parë rrënojat e tij në vitet 1980.

Një kopje, e quajtur Götheborg II, tani qëndron krenare në ujërat e Stokholmit. Në Prill 2022, ai do të lundrojë nga Suedia dhe do të fillojë të rifillojë udhëtimin e emrit të tij.

Megjithëse era dhe kushtet e motit janë gjithmonë një faktor, itinerari i planifikuar i anijes përmban ndalesa në Londër, Lisbonë, Palma de Mallorca, Athinë, Aleksandri, Xhibuti, Muskat, Chennai, Singapor, Ho Chi Minh City, Hong Kong dhe Shanghai.

Kjo rrugë kërkon kalimin përmes Kanalit të Suezit, i cili ishte vendi i një telenovele globale në fillim të këtij viti kur një anije kontenieri e quajtur Ever Given u bllokua atje për më shumë se një javë, duke bllokuar trafikun e anijeve të tjera dhe duke prishur zinxhirët global të furnizimit.

Nëse gjithçka shkon sipas planit, Götheborg II do të mbërrijë në Shanghai diku në tetor 2022. E vendosur në Suedi, anija aktualisht ka 80 anëtarë të ekuipazhit. Në secilën ndalesë, duart e reja të kuvertës do të vijnë dhe anëtarët e ekuipazhit do të rriten me rreth 50, që do të thotë se duhet të ketë rreth 600 njerëz në bord për të ndihmuar në shikimin e sigurt të Goteborg II në Azi.

“Misioni për udhëtimin është të forcojë marrëdhëniet tregtare suedeze-aziatike dhe të promovojë nevojën për zgjidhje inovative për një botë më të qëndrueshme,” tha një përfaqësues i Götheborg II për CNN.

“Qëllimi i ekspeditës është të sjellë përpara risitë dhe bizneset suedeze si një pjesë e rëndësishme dhe e domosdoshme e zgjidhjes drejt vizionit tonë për krijimin e një të ardhmeje të qëndrueshme.”

Një nga sfidat e rikrijimit të anijes ishte gjetja e të njëjtave lloje druri dhe mjetesh të përdorura në shekullin e 18-të. Gjatë jetës së tij, Götheborg ishte anija më e madhe e detit prej druri në botë. Ekipi që ndërtoi Götheborg II nuk donte që anija e tyre të ishte një interpretim modern – përkundrazi, ata kaluan kohë duke gjetur materialet dhe mjetet e duhura për të ndërtuar një anije në të njëjtën mënyrë siç do të kishin dy shekuj më parë.

Ashtu si paraardhësi i tij, Götheborg II është 58.5 metra i gjatë, 11 metra i gjerë, ka një pastrim vertikal prej 47 metrash dhe mund të arrijë shpejtësi deri në 11 nyje. Në tërësi, u deshën më shumë se një dekadë për t’u përfunduar. Anija origjinale ishte në pronësi të Kompanisë Suedeze të Indisë Lindore, e cila u krijua për të krijuar tregti midis Suedisë dhe vendeve aziatike, kryesisht Kinës. Kompania ishte në biznes nga 1731 deri në 1813 dhe është përgjegjëse për sjelljen e shumë produkteve kineze, si çaji dhe orizi, në Suedi për herë të parë. Dhe emri i anijes, Götheborg, ishte veçanërisht i përshtatshëm. 

Gothenburg (siç shkruhet në anglisht) ndodhet në bregun perëndimor të Suedisë, duke e bërë atë një pikë të përsosur hyrje dhe dalje për këto anije. Në shekullin e 18-të, Gothenburg lulëzoi si një qendër tregtare dhe u bë qyteti i dytë më i madh i Suedisë, i cili mbetet edhe tani.

Edhe sot, më shumë se 200 vjet më vonë, ka ende shkëlqime të asaj epoke në qytetin modern, të zënë me punë. Për shembull, zyra dikur e Kompanisë Suedeze të Indisë Lindore tani është shtëpia e Muzeut të Qytetit Gothenburg. Kompania Suedeze e Indisë Lindore u ri-themelua në 1993, megjithëse me një mision shumë të ndryshëm. Në vend që të përqëndrohet në tregti, kompania tani punon për të mbështetur industrinë suedeze të ndërtimit të anijeve.


TË NGJASHME