HomeUdhëtime

Arsyet përse duhet të vizitoni Rio de Zhaneiro

Këto janë disa prej arsyje përse duhet të vizitoni Rio de Zhaneiro.

Neil Simpson says Copacabana (pictured) and Ipanema beaches are the ultimate places to people-watch as you stroll along the sand with a caipirinha in hand
Rio de Zhaneiro është qytet fantastik. Shumë prej ndërtesave ndodhen përgjatë detit.
Wow-factor: Christ the Redeemer overlooks the Bay of Botafogo towards Sugarloaf Mountain
Gjithashtu ju mund të vizitoni edhe statujën e krishtit.
On the up: The colourful Escadaria Selaron Steps, which are the work of Chilean-born artist Jorge Selarón
Këto janë disa prej shkallëve shumëngjyrëshe që ndodhen në Rio de Zhaneiro.
Exotic: Rio Carnival in February attracts vibrant revellers from all over the world
Rio de Zhaneiro ka popullsi prej 6.5 milion banorë dhe një kulturë mbi 500 vjeçare. Mund të vizitoni shumë muse, si Muzeu i Artit ose Museu i teknologjisë.
Red carpet: The Niteroi Contemporary Art Museum has a 'red carpet' runway outside and the observation area is decked out with 70 angled windows
Në këtë foto duket Muzeu i Artit, i cili ka të shtruar një tapet të kuq.
Rio's famous mosaic mosaic pavements
Në Rio de Zhaneiro mund të gjeni përgjatë plazhit shumë njerëz, të cilët luajnë futboll, volejboll ose vrapojnë.
The classic Rio drink is the lime caipirinha
Ndërsa kur bie nata mund të shkoni nëpër klube dhe të vallzoni samba ose salsa.

TË NGJASHME