HomeShëndeti

Arsyet pse nuk duhet të flemë me kokë të lagur

Të flesh me kokë lagur është një veprim që asnjë nga ne nuk duhet ta bëjë për arsye sa ka një ndikim shumë negative në shëndetin tonë.

Më poshtë do të lexoni disa nga shkaqet që ka gjumi me kokë lagur:

Të nesërmen në mëngjes do të ngriheni me një dhimbje koke

Related image

Natën ndërsa flemë, temperatura e trupit zbret mjaftueshëm dhe nëse ju flini me flokë të lagur atëherë trupi juaj do t’a ketë shumë të vështirë të mbajë një temperaturë konstante. Kjo gjë mund të shkaktojë dhe dhimbje koke.

 

Akumulim bakteresh

Image result for baktere nga floku i lagur

Kjo është një prej arsyeve prej të cilave nuk duhet të flini kurrë me flokë të lagur. Për më tepër jemi në dijeni që jastëku është plot me baktere.

Probleme me lëkurën

Image result for koke lagur

Lagështia e flokëve gjatë kohës kur ne flemë, rrit rrezikun e problemeve me lëkurën, pasi mikroorganizmat kanë ambjentin perfekt për t’u shumuar.

Rënia e flokëve

Image result for renie floku

Nëse shqetësohesh që të mbash flokët e tu të shëndetshëm dhe të fortë, atëherë duhet patjetër të evitosh vesin e keq për t’i larë përpara se të shkosh për të fjetur. Kjo gjë bën që flokët e tu të jenë më të dobët dhe të këputen me lehtësi./gazetamapo/


TË NGJASHME