HomeSociale

Assange, vendimi i Prokurorisë Suedeze

Prokuroria Suedeze ka kërkuar arrestimin për Julian Assange me akuzën e përdhunimit seksual: hapi i parë për të kërkuar ekstradimin nga Mbretëria e Bashkuar.

SHBA dëshiron të ekstradojë Assange nga Mbretëria e Bashkuar për rolin e tij të dyshuar në lirimin e materialit të klasifikuar ushtarak dhe diplomatik në vitin 2010.

13 majin e kaluar një gjykatë në Suedi kishte rihapur çështjen për akuzat e përdhunimit ndaj themeluesit të Wikileaks, që ndodhet i arrestuar në Britaninë e Madhe, pas dëbimit nga ambasada e Ekuadorit në Londër, ku kishte marrë azil.


TË NGJASHME