HomeShowbiz

Babai i Britney Spears i kërkon Gjykátës t’i japë fund kujdestarisë së saj

Më shumë se dy vjet pasi fansat e Britney Spears krijuan lëvizjen “Free Britney” dhe shtatë muaj pas publikimit të dokumentarit “Framing Britney Spears”, i cili nxiti edhe më shumë mbështetje për këngëtaren, babai i saj, Jamie Spears, ka paraqitur një peticion ligjor për t’i dhënë fund kujdestarisë së vajzës së tij.

Shumë media konfirmuan se dokumenti për t’i dhënë fund një aranzhimi 13-vjeçar, kundër të cilit Britney foli në korrik gjatë një sèance gjyqësóre, u dorëzua të martën në Los Angeles. 

“Ngjarjet e fundit në lidhje me këtë kujdestari kanë vënë në pikëpyetje nëse rrethanat kanë ndryshuar në atë masë saqë bazat për krijimin e një kujdestarie mund të mos ekzistojnë më,” thuhet në CNN. 

“Zonja Spears i ka thënë kësaj Gjykatè se ajo dëshiron kontrollin e jetës së saj pa nevojën e sigurisë së një kujdestari. Ajo dëshiron të jetë në gjendje të marrë vendime në lidhje me kujdesin e saj mjèkësor, duke vendosur kur, ku dhe sa shpesh të marrë terapi. Ajo dëshiron të kontrollojë paratë që ka fituar nga karriera e saj dhe t’i shpenzojë pa mbikëqyrje. Ajo dëshiron të jetë në gjendje të martohet dhe të ketë një fëmijë, nëse ajo e zgjedh. Me pak fjalë, ajo dëshiron të jetojë jetën e saj ashtu siç zgjedh pa kufizimet e një kujdestari ose një procesi gjyqësór”.

Në dosje shkruhej: “Siç ka thënë vazhdimisht z. Spears, gjithçka që ai dëshiron është ajo që është më e mira për vajzën e tij. Nëse zonja Spears dëshiron të përfundojë kujdestarinë dhe beson se ajo mund të merret me jetën e saj, z. Spears beson se ajo duhet ta ketë atë shans”.

Britney, 39 vjeç, ka thënë vazhdimisht se nuk dëshiron të ketë askënd, veçanërisht babanë e saj, në kontroll të jetës së saj ose pasurisë së saj të vlerësuar prej 60 milionë dollarësh. Ai kishte marrë kontrollin nën një konservator ligjor në vitin 2008, pas prishjes së imazhit të saj publik. Kujdestaria u zgjat në mënyrë të përsëritur, dhe gjatë verës ajo më në fund ishte në gjendje t’i shpjegonte zyrtarisht një gjykátësi se si ndihet për të gjatë seancave gjyqësorè për çështjen e saj. 

Ajo iu referua kujdestarisë si “mízori e egër” dhe tha se kishte frikë nga babai i saj. Britney gjithashtu akúzoi zyrtarisht babanë e saj për abúzim me kujdestarinë. “Nëse ky nuk është abúzim, nuk e di se çfarë është,” tha ajo.

Në korrik, një gjykátës i dha asaj leje për të zgjedhur avokatin e saj për herë të parë që nga viti 2008, dhe pritej që personi që ajo zgjodhi, Mathew S. Rosengart, së pari dhe mbi të gjitha të kërkonte heqjen e babait nga pozicioni i tij. Vetëm javën e kaluar, Rosengart pretendoi në dokumentet ligjore që Jamie kishte tentuarpër të zhvatur 2 milionë dollarë nga vajza e tij në përgjigje të kërkesës së saj ligjore për ta hequr atë. 

Edhe pse Jamie, e cila tha se ai gjithmonë ka vepruar në interesin më të mirë të Britney, tha muajin e kaluar se kishte në plan të tërhiqej nga pozicioni i tij duke kontrolluar financat e saj, ai nuk tha kur do të ishte kjo. Ai hoqi dorë nga pozicioni i tij si personi që mbikëqyrte vendimet në jetën e saj personale në vitin 2019.

Seanca e radhës për çështjen ishte caktuar në 29 shtator.


TË NGJASHME