HomeLajme

Ballkani, thesar në turizmin e aventurës

Projekti për Zhvillimin dhe Promovimin e Turizmit të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (KBR) mori operatorët turistikë nga gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor në Takimin e Përvitshëm Botëror të Udhëtimeve të Aventurës, i cili u mbajt në Montecatini të Italisë javën e kaluar për të promovuar ofertat dhe produktet e tyre .

“Qëllimi i kësaj mbështetjeje nga KBR për operatorët e Ballkanit Perëndimor ishte të paraqiste thesaret e turizmit të aventurës në rajon në këtë ngjarje të rëndësishme të industrisë”, tha Snjezana Derviskadic, udhëheqëse e ekipit të Projektit për Zhvillimin dhe Promovimin e Turizmit të KBR.

“Ballkani Perëndimor tregoi se ka shumë për të ofruar. Këtë herë, rajoni paraqiti programet e saj të ecjes, biking dhe të tjera aktivitete të aventurës në natyrë para 68 vendeve.

Për më tepër, operatorët e Ballkanit Perëndimor u takuan me blerësit dhe mediat ndërkombëtare që kërkonin të mësonin më shumë për ofertën turistike të rajonit, brenda platformës së specializuar të mundësuar nga KBR. Projekti për Zhvillimin dhe Promovimin e Turizmit mbështeti programin e ATTA-s për konkursin e filmit “Adventure in Motion”.

Duke bashkëpunuar me programin, KBR kishte një mundësi për të zgjedhur ‘preferuarin e saj në përzgjedhjen e filmit aventure, duke i dhënë krijuesit e filmave të zgjedhur, filmin Bark Europa – Antarktidë me një udhëtim Via Dinarica.

Projekti i Zhvillimit dhe Promovimit të Turizmit të KBR-së mbështet zhvillimin e ofertës së turizmit aventuror në pjesën e Ballkanit Perëndimor të rrugës Via Dinarica, që përfshin nga Sllovenia në Shqipëri përgjatë Alpeve Dinarike dhe përfshin dy hiking dhe biking, si dhe rafting dhe aventura të tjera .

Projekti i KBR financohet nga BE dhe punon për të zhvilluar oferta të përbashkëta turizmi rajonal dhe të aventurës, rritjen e numrit të turistëve që vizitojnë rajonin, zgjatjen e qëndrimit të tyre dhe rritjen e të ardhurave dhe punësimit në këtë industri.


TË NGJASHME