HomeBotë

Befason ish ministri Grek:” Shqiptarëve iu kemi vjedhur gjuhen”

Në disa statuse në llogarin e tij në twiter, ish ministri Grek Theodore Pasgalos, ka rihapur debatin e hershëm për aktin heroik për gratë Suljote që bën 215 vite më pare.

“Nuk ka asnjë grek që nuk e kupton fjalën ???????? (lule).|” Shton ai

” Ajo ka zëvendësuar plotësisht versionin e vjetër të fjalës greke anthos (?????). Por sa e dinë që fjala “????????” (lule) vjen nga gjuha shqipe? Si sot, 215 vjet më parë, në malet në veri të Prevezës, gratë suliote hodhën foshnjat e tyre nga shkëmbinjtë dhe më pas u hodhën dhe vetë. Për to vdekja ishte më e preferuar se sa poshtërimi. Ndërkohë në një status tjetër në Twitter, Pangalos shkruan: “Le ta kuptojnë fashistokoumunistët gri dhe rozë se grek është kushdo që ndihet kështu dhe jo ai që ka lindur në këtë vend!” Përfundon ish ministri.


TË NGJASHME