HomeShëndeti

Benefitet e darkës, ja pse duhet të konsumohet para orës 19:00

Të gjithë e dimë që darka duhet të konsumohet herët.

Të darkosh pas orës 19:00 nënkupton më shumë rrezik për sëmundjet e zemrës. Kjo sepse ushqimi i vonë nuk bën të mundur që presioni i gjakut të ulet në mënyrë korrekte gjatë natës dhe kjo shton rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Sipas rezultateve të bëra publike në Kongresin Europian të Kardiologjisë në Romë, konsumimi i darkës para orës 19:00 i jep trupit kohën e mjaftueshme për të pushuar.

Në të kundërt, dëmet janë të njëjta si ato që shkakton një dietë ushqimore e pasur me shumë kripë.

Imazh i ngjashëm

TË NGJASHME