HomeShowbiz

Bill Cosby raportohet se paraqiti një kërkesë për tu liruar nga burgu për shkak të COVID-19


Bill Cosby është i burgosuri i fundit me profil të lartë që dëshiron të lirohet nga burgu në mes të pandemisë nga koronavirus.

Tashmë është konfirmuar se të burgosurit dhe oficerët në disa objekte janë testuar pozitivë me virus. Edhe Harvey Weinstein raportohet se është  testuar pozitiv, kështu që komediani i turpëruar është i shqetësuar dhe dëshiron të vuajë pjesën tjetër të dënimit të tij me arrest shtëpiak.

Ekipi juridik i 82-vjeçarit po përgatitet të paraqesë një kërkesë për ta liruar atë nga SCI Phoenix në Montgomery County. Një përfaqësues për Cosbyn i tha portalit Page Six, “Ne besojmë se është vetëm çështje kohe para se burgu i z.Cosby të bjerë viktimë e virusit, një hapësirë ??e tillë e mbyllur është vendi i përsosur që një virus të përhapet me shpejtësi, është i rrezikshëm për stafin e burgut dhe të burgosurit e pa mbrojtur. Bill Cosby nuk është i dëmshëm apo rrezik për komunitetin. Ai nuk mund të shkojë askund, është i moshuar, është i verbër. Ai mund të qëndrojë nën arrest shtëpiak me një byzylyk në këmbë, siç bëri më parë, me gruan e tij duke u kujdesur për të. Lëreni të bëjë burgun e tij në shtëpi. “

Përfaqësuesi i Bill Cosby, Andrew Wyatt, pretendon se ka disa oficerë burgu në qendrën e paraburgimit në Pensilvani, të cilët u testuan pozitivë për COVID-19.

Wyatt shtoi, “Ne tani jemi duke përgatitur një kërkesë për t’i kërkuar gjykatës dhe shtetit të lirojnë zotin Cosby nga burgu dhe ta vendosin atë në arrest shtëpiak për kohëzgjatjen e dënimit.

“Ne nuk po e bëjmë këtë sepse ai është Bill Cosby, shqetësimi ynë është që ai është 82 vjeç, është i verbër dhe ka kontakte të ngushta me punëtorët që e çojnë atë në takimet mjekësore çdo ditë në karrige me rrota, ata e marrin atë për ushqimet e tij dhe ata pastrojnë qelinë e tij. Nëse infektohen, ata mund t’ia kalojnë atij “.

Tekashi 6ix9ine kohët e fundit kërkoi të lirohej herët për shkak të shqetësimeve në lidhje me përhapjen e koronavirusit nëpër sistemin e burgjeve duke pasur parasysh edhe kushtet e tij shëndetësore para-ekzistuese. Weinstein thuhet se po izolohet pasi testoi pozitiv. E gjitha kjo vjen pasi Presidenti Trump foli për rrezikun që i kanosej të burgosurve të sëmurë dhe të moshuar.

©Tatani/GotaNews


TË NGJASHME