HomeShowbiz

Bill Gates dhe Melinda Gates finalizojnë divorcin

Divorci mes Bill Gates dhe Melinda French Gates, bashkë-themeluesit të një prej fondacioneve bamirëse më të mëdha në botë bamirëse, u finalizua të hënën, këtë e vërtetoi një dokument gjýkate.

Çifti u paraqit për divorc më 3 maj pas 27 vitesh martesë, por u zotuan të vazhdojnë punën e tyre filantropike së bashku. Gateses tha në atë kohë se ata kishin arritur marrëveshje se si të ndanin pasuritë e tyre martesore.

Asnjë detaj i asaj marrëveshjeje nuk u zbulua në urdhrin përfundimtar të divorcit, të paraqitur të hënën në gjýkatën superiore të qarkut King në Seattle.

Gjýkata nuk dha para, prona ose gjýkime për mbështetjen e bashkëshortëve në divorc. Ajo tha se çifti duhet të respektojë kushtet e kontratës së ndarjes që nuk u paraqit në gjýkatën superiore të qarkut King.

Fondacioni Bill & Melinda Gates me bazë në Seattle është bërë një nga forcat më të fuqishme dhe me ndikim në shëndetin publik global, duke shpenzuar më shumë se 50 miliardë dollarë gjatë dy dekadave të fundit për të sjellë një qasje biznesi në luftimin e varfërisë dhe sëmundjeve.

Gateses ka mbështetur programet e vlerësuara gjerësisht në malarien dhe çrrënjosjen e poliomielitit, ushqimin e fëmijëve dhe vaksinat. Fondacioni vitin e kaluar zotoi 1.75 miliardë dollarë për lehtësimin e Covid-19.


TË NGJASHME