HomeLifestyle

Bimët aromatike që largojnë mushkonjat

Me ardhjen e stinës së verës vijnë edhe mushkonjat, të cilat janë të tmershme saqë mundë të na prishin edhe netët e bukra të verës.

Mos të harrojmë se ata transmetojnë zikan, malarien dhe shumë sëmundje të tjera virale. Këtu janë disa sugjerime të këndshme që ti largoni mushkonjat.

Citronella

Qirinjtë e Citronelës zakonisht përdoren këto ditë, por ato përmbajnë kimikate. Në vend që të përdorni këto qirinj, mund të mbështeteni tek bima e citronelës. Thërrmoni dhe fshijini gjethet e citronelës në lëkurën tuaj për të zmbrapsur mushkonjat e bezdisshme.

Balsami i limonit

Balsami i limonit i përket familjes së nenexhikut. Ka fuqi të jashtëzakonshme shëruese dhe gjithashtu mund të zmbrapsë mushkonjat. Balsami i limonit tërheq gjithashtu fluturat, bletët dhe pjalmuesit e tjerë. Thërrmoni disa gjethe dhe fërkojini në lëkurën tuaj.

Catnip

Mushkonjat e urrejnë atë. Sipas ekspertëve, është një nga repektet më të mira të insekteve që do të përdorni ndonjëherë. Nepetalactone është një kimikate natyrale që i jep catnip fuqinë e saj të zmbrapsjes.

Marigold Pyrethrum është një përbërës që gjendet në marigold dhe është i zakonshëm në repektet e insekteve. Sipas një “metode të kafazit të ekzaminuar”, veprimi i neveritshëm i marigoldit dhe mykut demonstron një veprim të fortë kundërshtues. Mbillni marigoldë afër hyrjes tuaj dhe mbani disa tenxhere në dritaret tuaja.

Borzilok

Borziloku është një mbrojtës i shkëlqyeshëm kundër mushkonjave. Liron aromën e saj pa u shtypur. Një studim i vitit 2011 lëshuar në Malaria Journal konfirmoi që vajrat thelbësorë ofrojnë një mbrojtje 100% nga mushkonjat.


TË NGJASHME