HomeLajmi i Fundit

Bloomberg tërheq vëmendjen e të huajve drejt Shqipërisë

Bloomberg rekomandon Shqipërinë ndër 5 destinacionet më të mira që ia vlen për të pushuar kësaj vere.

Ai rendit si destinacionin më të mirë për familjarët: Liqenin Bled në Slloveni, si destinacionin më të mirë për udhëtime me makinë: Parkun Kombëtar të Durmitorit në Malin e Zi, si destinacionin më të mirë për Kulturën, Mostarin në Bosnje, si destinacionin më të mirë për urbanizim, qytetin e Sofias në Bullgari, dhe si destinacionin më të mirë për të pasionuarit e ngjitjeve në mal, Bjeshkët Namuna në Shqipëri.

Përshkrimi i plotë për “Bjeshkët e Nemuna”

Alpet shqiptare, të vendosura në skajin veriperëndimor të vendit, duken aq të pakapshëm, banorët e vendas i quajnë “Bjeshkët e Nemuna”. Por vendasit kanë zbuluar që ato kanë përmbajtje të kulturës së vjetër të atij rajoni  dhe janë një mrekulli natyrore e paprekur, duke e bërë Shqipërinë një nga destinacionet më të kërkuara të Exodus Travels.

Sa kohë do t’ju duhet: Katër deri në pesë ditë

Çfarë duhet të shihni dhe të bëni?

Filloni provoni jetën e vendasve në  lokalet në qytetin e lashtë, të mbushur me xhami në Shkodër, pranë kufirit me Malin e Zi. Atje, burrat e moshuar luajnë letra në hijen e parqeve të qytetit dhe të rriturit  pinë kafe turke në kafenetë e hapura. Pastaj merrni një varkë në fshatin çuditshëm të Valbonës, ku një udhëtim malor tetë orë lidh fshatrat e izoluara në pyllin e dendur të Thethit nëpërmjet rrugëve ende funksionale. Në një lartësi prej 1700 metra mbi, do të arrini në Valbonë. Prej aty, nëpërmjet shtigjeve pyjore të shtruara me pisha para se të përfundojë në fshatin historik romak katolik të Thethit.