HomeUdhëtime

Boeing prezanton avionin e ri, 777X

Kompania e aviacionit publik Boeing ka prezantuar avionin e ri, 777X. Ky konsiderohet si një nga avionët më të mëdhenj në botë. Prezantimi i tij është bërë në fabrikën e Boeing-ut në Everett, pranë Siatëllit.

Gjithashtu kompania Boeing shprehu ngushëllimet  e saj për humbjen e personave në aksidentin e kompanisë ajrore Ethiopian Airlines 737 Max 8.

Boeing employees gather around the first fully assembled 777X aircraft at the plane manufacturer's plant near Seattle. The jet was unveiled at a low key ceremony attended by Boeing staff only

Prezantimi i Boeing-ut 777X u bë në fabrikën e tyre, afër qytetit të Siatëllit.

The aircraft that was unveiled is a 777-9, the larger of two 777X models. The 777-9 variant is 77 meters (252ft) long. The current longest passenger jet is the 747-8, which is 76.3 meters (250ft 2in) long

Në prezantimin e Boeing-ut të ri 777x, morën pjesë vetëm stafi i tyre.

The 777-8 will be able to seat between 350 and 375 passengers and the 777-9 between 400 and 425, depending on the buyer's layout requirement

Me Boeing-un e ri mund të udhëtojnë deri në 375 pasagjerë. Kompania Boeing deklaroi se ky do të jetë avioni më i madh në botë dhe do të konsumojë 12 përqind më pak karburant sesa avionët e tjerë.

Staff were eager to snap pictures of the huge plane. It will make its maiden test flight in the spring

Në foto shihet një pjesëtar i kompanisë që po bën foto pranë motorrit të avionit.

Carriers that have placed orders for the 777X are British Airways, All Nippon Airways, Cathay Pacific, Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Qatar Airways and Singapore Airlines Boeing-u prezantoi dy versione të 777x, Boeing 777-8 dhe Boeing 777-9, të cilat kushtojnë 360.5 milion dollarë dhe 388.7  milion dollarë secila. Avioni i ri është i gjatë 77 metra.

Last year, Boeing released a video and pictures of a 'static' 777X, pictured, rolling off the production line at the Everett factory. It was built for testing and is not destined for the skies

Gjithashtu u deklarua gjatë prezantimit se avioni mund të fluturojë më tepër, maksimumi deri në 16110 km.

Shpërndarja e tyre do të fillojë nga viti 2020, tashmë kompanitë ajrore kanë filluar të bëjnë prenotimet e para. Kompanitë të tilla si  British Airways, All Nippon Airways, Cathay Pacific, Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Qatar Airways dhe Singapore Airlines. Boeing-u vitin e kaluar publikoi një video dhe foto nga momenti i prodhimit të Boeing-ut 777x.


TË NGJASHME