HomeLajmi i Fundit

Bombola, ármë dhe granata vdekjeprurëse/ Reagon polícia e Kosovës: Serbët sulmúan edhe…

Dita e sotme ka sjellë shumë tension në veri të Kosovës, me deklarata të forta nga pala serbe kundër Polícisë së Kosovës, e cila kishte shkuar në zonat veriore për të lúftuar kontrabandën.

Por si nisi gjithçka? Polícia e Kosovës ka dhënë versionin zyrtar, duke shpjeguar se situata u tensionua pasi hasën në rezistencën e grupeve kríminale, të cilët kanë përdorur mjete dhe ármë të ndryshme deri tek gránata e dorës. Si pasojë kanë mbetur të plágosur 10 polícë, shtatë prej tyre shqiptarë dhe tre zyrtarë serbë. Janë árrestuar tetë persona, ndërsa dhjetë të tjerë janë shpallur në kërkim.

Drejtori i Përgjithshëm i Polícisë së Kosovës, Samedin Mehmeti, u shpreh se ka dyshime për rrjedhje të informacionit për operacionin e sotëm dhe se po hetohet lidhur me të. “Lokalin që e keni parë të gjithë, barnatoren ku u súlmuan polícët është një lokal i një shqiptari që jeton dhe punon në Mitrovicën e Veriut. Është i njohur për veprimtari kríminale dhe është në kërkim. Pjesëtari i lënduar në protestat e sotme është një qytetar që ka precedent pènal. Në 2011 është akúzuar për vjèdhje të rëndë”- tha Mehmeti.

Njoftimi i polícisë:

“Referuar situatës së krijuar, rrezíkimit të drejtpërdrejt të zyrtarëve, bllokimeve të rrugëve, përdorimit të bombolave të gazit, shok bombave, përdorimit të ármëve të zjarrit e gránatave të dorës nga persona të dyshuar si dhe dëmtimit/zjárrvënës së automjeteve zyrtare, Polícia e Kosovës është detyruar të ndërmarrë veprime polícore duke përdorur mjetet e nevojshme ligjore, me qëllim të ofrimit të sigurisë ndaj zyrtarëve të përfshirë në operacion dhe qytetarëve të asaj zone. Si pasojë e gjuajtjeve me mjete të ndryshme vdekjèprurëse drejt zyrtarëve polícorë, është raportuar se (10) zyrtarë polícorë kanë pësuar lëndime trupore, prej tyre (7) zyrtarë të nacionalitetit shqiptar dhe (3) zyrtarë te nacionalitetit serb. Bazuar në informacionet fillestare një nga personat e përfshirë në súlm ndaj zyrtarëve polícorë, është lënduar. “Si rezultat i veprimeve profesionale të zyrtarëve polícorë deri në këtë fazë janë arrèstuar dhe shoqëruar tetë (8) persona të dyshuar për kontrábandim me mallra, dhe (10) persona tjerë të dyshuar janë shpallur në kërkim polícor. Po ashtu janë sèkuestruar mallra dhe dëshmi të ndryshme të kontrábanduara në vlerë prej qindra mijëra euro, të cilat shërbejnë si prova materiale, të cilat kanë qenë të vendosura në lokacione të ndryshme, lokale afariste, magazina/depo etj”


TË NGJASHME