HomeLifestyle

Bota e mahnitshme e artit të kafesë

Të kesh një filxhan kafe me një model të çuditshëm në majë të saj; kjo nuk është asgjë e re për ditët e sotme. Zanati i kafesë po evolunë me shpejtësi në lartësi të reja dhe baristat në të gjithë botën kanë zotëruar aftësitë e tyre për të treguar talentin e tyre në krijimin e artit të kafesë. Ne jemi të sigurt që shumica prej jush janë të njohur me artin e kafesë 2D dhe është vërtet mbresëlënëse.

The amazing world of coffee art!

Sidoqoftë, disa artistë japonezë kanë shkuar një hap më tej dhe krijuan vizatime tre-dimensionale të shkumës. Duke përdorur kafe, shkumë qumështi dhe një fantazi me shumë durim, këta artistë kanë hartuar gjithçka nga macet 3D, personazhet anime dhe kafshët e kopshtit zoologjik. Disa prej tyre madje kanë kombinuar dy ose më shumë filxhanë për të krijuar një pjesë edhe më mbresëlënëse të artit 3D të kafesë.
Tani, le të prezantojmë katër nga baristat japoneze më të talentuar që vodhën zemrat tona me artin e tyre të mrekullueshëm të kafesë.

1. Sudo-san nga Saryo Suisen, një kafene në Kiotos, po rrit artin e adhurueshëm 3D të kafesë me një dekorim të gjelbër që duket shumë i lezetshëm.

2. Vizatimet e lezetshme të kafesë më poshtë janë punimet e baristit japonez të Twitter “Sugi”

3. Kazuki Yamamoto ka marrë gumëzhitje në internet për skulpturat mbresëlënëse me shkumë.

4. Këto kryevepra arti të kafesë u bënë nga barista Yuuichi Ito i cili është pronar i restorantit gjithashtu. Ito është në gjendje të rikrijojë një larmi personazhesh të njohura nga anime, manga, Disney, filma dhe pothuajse gjithçka tjetër – të gjitha me ngjyra të bukura dhe të krijuara me detaje të mahnitshme.


TË NGJASHME