HomeSociale

Braçe reagon për situatën e lumenjve në vend

Niveli i ujit në disa lumenj të vendit është rritur ndjeshëm duke rrezikuar daljen nga shtrati dhe përmbytje, si pasojë e reshjeve të dendura të shiut.

Zv.kryeministri Erion Braçe ka reaguarme një postim në Insagram duke dhënë edhe një pasqyrim të situatës në vend.

Ai u bënë thirrje bujqëve që të pastrojn kanalet.

“RROFSHI PER FOTOT POR LINI TELEFONAT E PASTRONI KOKAT E KANALEVE TE TRETA QE JANE NE PARCELAT-PRONAT TUAJA;
CLIROINI NGA MBETURINAT ME TE CILAT I KENI ZENE QE VEREN E SHKUAR QE UJI TE SHKOJE NE KOLEKTORE E PASTAJ NE EMISARE!”

Ndërkohë sot Braçe shkruan:

“RESHJE PAFUND GJITHE NATEN!

Situata ne mengjes eshte kjo;

1-Lumi Shkumbin pati edhe nje plote te madhe rreth ores 1 te mengjesit te sotem dhe prej ores 3 eshte rikthyer ne shtratin e tij;

2-Emisari qe kullon gjithe jugun e Lushnjes drejt detit, eshte jashte shtratit dhe tejmase i fryre;

3-Emisari qe kullon gjithe lindjen e Luahnjes ne drejtim te hidrovorit te Bishtcukasit e detit eshte i fryre ne nivele te larta por ne shtrat;

4-Niveli ne hidrovorin e Bishtcukasit eshte plus 90,
punohet me fuqi maksimale prej 48 oresh, me te gjitha pompat per te larguar ujrat;

5-Ne hidrovorin e Karavastase niveli eshte Zero, punohet me fuqi maksimale per te mbajtur kete nivel;

6-Situata e motit referon rreshje edhe sot gjate gjithe dites ne rajonin tone.

Nderkohe qe gjithe punonjesit e mjetet e bordit te Jugut jane ne territor, kam nje thirrje per bujqit e Dushkut, tokat e te cileve jane poshte ne Terbuf:

RROFSHI PER FOTOT POR LINI TELEFONAT E PASTRONI KOKAT E KANALEVE TE TRETA QE JANE NE PARCELAT-PRONAT TUAJA;
CLIROINI NGA MBETURINAT ME TE CILAT I KENI ZENE QE VEREN E SHKUAR QE UJI TE SHKOJE NE KOLEKTORE E PASTAJ NE EMISARE!

Keshtu ulni pasojat ne parcelat tuaja!

Nderkohe dihet, prurjet tuaja i pret perhere Divjaka!”

View this post on Instagram

RRESHJE PAFUND GJITHE NATEN! Situata ne mengjes eshte kjo; 1-Lumi Shkumbin pati edhe nje plote te madhe rreth ores 1 te mengjesit te sotem dhe prej ores 3 eshte rikthyer ne shtratin e tij; 2-Emisari qe kullon gjithe jugun e Lushnjes drejt detit, eshte jashte shtratit dhe tejmase i fryre; 3-Emisari qe kullon gjithe lindjen e Luahnjes ne drejtim te hidrovorit te Bishtcukasit e detit eshte i fryre ne nivele te larta por ne shtrat; 4-Niveli ne hidrovorin e Bishtcukasit eshte plus 90, punohet me fuqi maksimale prej 48 oresh, me te gjitha pompat per te larguar ujrat; 5-Ne hidrovorin e Karavastase niveli eshte Zero, punohet me fuqi maksimale per te mbajtur kete nivel; 6-Situata e motit referon rreshje edhe sot gjate gjithe dites ne rajonin tone. Nderkohe qe gjithe punonjesit e mjetet e bordit te Jugut jane ne territor, kam nje thirrje per bujqit e Dushkut, tokat e te cileve jane poshte ne Terbuf: RROFSHI PER FOTOT POR LINI TELEFONAT E PASTRONI KOKAT E KANALEVE TE TRETA QE JANE NE PARCELAT-PRONAT TUAJA; CLIROINI NGA MBETURINAT ME TE CILAT I KENI ZENE QE VEREN E SHKUAR QE UJI TE SHKOJE NE KOLEKTORE E PASTAJ NE EMISARE! Keshtu ulni pasojat ne parcelat tuaja! Nderkohe dihet, prurjet tuaja i pret perhere Divjaka!

A post shared by Erion Brace (@erionbrace) on

M.H/ GotaNews


TË NGJASHME