HomePolitikë

Bruksel, Juncker: I turpshëm refuzimi i negociatave me Shqipërinë dhe MV

Kryetari në largim i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, në ditën e tij të fundit në këtë post, pranoi të ishte autor i komentit ditor të faqes politico.eu.

Junker u kthehet dobësive dhe sukseseve gjatë mandatit të tij pesëvjeçar në krye të pushtetit ekzekutiv europian.

Për të, refuzimi i negociatave me Shqipërinë dhe MV, në tetor, paraqet mosmbajtjen e premtimit ndaj këtyre dy vendeve.

”Nëse fuqia e Europës qëndron në atë që, për të qenë partnerë të besueshëm, dikush  mund të na llogarisë për të mbrojtur rendin global të themeluar në rregulla multilaterale, dobësia jonë qëndron në atë që nuk i mbajmë premtimet tona dhe ato të aleatëve tanë ndërkombëtarë”, thotë Juncker.

”Shembull më i mirë është politika jonë për zgjerimin dhe paaftësia e turpshme e liderëve europianë për t’i mbajtur premtimet për hapjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë pasi këto qeveri përmbushën kriteret e nevojshme”, thekson ai.

”Respekti duhet të fitohet edhe nëse dëshirojmë ta mbajmë besueshmërinë tonë, atëherë duhet të bëjmë atë që kemi thënë se do ta bëjmë”, shkruan Juncker në komentin e tij të lamtumirës për politico.eu.//ATSH


TË NGJASHME