HomeSociale

Burrat në rrezík/ 30-vjeçarit i shkurtohet penísi nga Covid, mjëkësia e pohon

Një burrë pretendon se penísi i tij është tkurrur me gati 4 cm për shkak të Covid dhe mjekët thonë se kjo nuk mund të rregullohet. Burri amerikan tha se efekti i virusit i ka dëmtuar shumë vetëbesimin séksuale.

Më parë, burri amerikan, 30-vjeç, tha se pénisi i tij ishte mbi madhësinë mesatare (13,9 cm). E frikshme është se urologët thonë se “Covid díck” është një fenomen real, ku penísi mund të zvogëlohet në madhësi për shkak të dëmtimit të enëve të gjakut, raporton The Sun.

Një studim të udhëhequr nga University College London, ku morën pjesë rreth 3400 njerëz, zbuloi se nga 200 simptoma afatgjata të Covid-it të raportuara, shkurtimi i penísit ishte një njër to.

30-vjeçari tha për një radio amerikane:

“Unë jam një burrë heteroseksual në të 30-at e mia. Në korrik të vitit të kaluar u infektova me Covid dhe isha shumë sëmurë. Kur dola nga spitali, pata disa probleme me disfunksionin erektil, por iu drejtova mjekëve dhe u përmirësua. Megjithatë kam ngelur me një penís më të shkurtër. Penísi im është tkurrur. Para se të sëmuresha, isha mbi mesataren, jo gjigand, por padyshim më të madh se normalja. Tani kam humbur rreth një inç e gjysmë (3,8 cm). Me sa duket është për shkak të dëmtimit të enëve të gjákut dhe mjekët e mi duket se mendojnë se ka të ngjarë të jetë i përhershëm.”

Urologia amerikane Ashley Winter shpjegoi se tkurrja e penísit pas Covid është një efekt domino i mosfunksionimit erektil.

Provat tregojnë se virusi mund të shkurtojë penísin dhe kjo ndodh nëse shkakon dëme në enët e gjákut të penisit. Megjithatë, Covid nuk transmetohet séksualisht.

Dr Winter tha se kur Covid hyn në qelizat endoteliale të enëve të gjákut që gjenden në penís, mund të parandalojë rrjedhjen e duhur të gjákut. Kjo e ndalon atë të ngurtësohet në mënyrë sa më efektive.

Mjeku iu referua një studimi ku urologët gjetën grimca të koronavirusit në peníset e dy burrave që kishin mosfunksionim erektil pasi ishin shëruar plotësisht nga infeksioni. Të dy burrat kishin “funksion normal erektil” përpara se të merrnin Covid, sipas gjetjeve të publikuara në World Journal of Men’s Health. Por shtatë deri në nëntë muaj pas infeksionit të tyre, ata kërkuan operacione për implant penisi.

Kolegji Universitar i Londrës kreu një studim mbi simptomat e gjata të Covid, duke identifikuar 203 simptoma në pacientë nga 56 vende. Pothuajse 5 për qind e meshkujve pësuan një “zvogëlim të përmasave të testikujve/penísit”, sipas gjetjeve të publikuara në Lancet’s EClinicalMedicine . Rreth 15 për qind e meshkujve raportuan mosfunksionim séksual./ Burimi: News.com | Përktheu: GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME