HomeLifestyle

Buzëqeshja të shton jetën, ndaj sot qeshni sa më shumë

Sot më 8 gusht do të kujtojmë dy nga ngjarjet më të rëndësishme të kësaj dite.

Dita kombëtare e dollarit!

Sot më 8 gusht përkujtohet dita kombëtare e dollarit kur kongresi themeloi sistemin monetar të SHBA në 1786. Në 1862, Shtetet e Bashkuara shtypën faturën e parë të dollarit. E dini fytyra e kujt u shtyp atje? Nuk ishte George Washington. Fatura e parë e dollarit paraqiti Salmon P. Chase, Presidentit Lincoln, sekretari i thesarit.

Dollarit nuk është ndryshuar për më shumë se 50 vjet. Ndërsa reduksionimet e fituara 5, 10 $, 20 $ dhe 50 $ vitet e fundit, logoja mbetet e pandryshuar.

Trivia for National Dollar Day | The Money Godmother

Dita kombëtare e lumturisë!

Buzëqeshni më 8 gusht për të festuar ditën kombëtare të lumturisë. Në këtë ditë çdo vit thjesht le të ndodhë sepse lumturia ndodh.

Dita inkurajon lumturinë gjatë gjithë ditës shijoni çdo moment gëzimi dhe kënaqësie edhe mos e le të kalojë kot asnjë sekond.

Ndodh që të kemi edhe ditë të këqia. Sidoqoftë, ditët tona të këqija nuk na japin të drejtën për të prishur gëzimin e një personi tjetër. Përkundrazi, lejoni kënaqësinë e tyre gjatë ditës të na infektojnë e ndoshta, aftësia e tyre për të buzëqeshur do të na bëj të kalojmë mërzitjen.

International Day of Happiness in 2020/2021 - When, Where, Why ...

Një shprehje thotë “Buzëqeshja të shton jetën”, ndaj sot buzëqeshni sa më shumë.


TË NGJASHME