HomeShëndeti

Çfarë duhet të bëni kur ju ngec hala në fyt, ja 3 mënyra si t’i shpëtoni mbytjes në mënyrë natyrale

Asgjë nuk shijon më shumë sesa një tave peshku buzë detit, deri në momentin kur një halë të kalon keq në fyt ! Ndonëse shumica e halave të peshkut janë të imta, ato të mëdhatë mund të jenë problematike dhe nëse nuk tregoni kujdes gjatë pastimit të peshkut mund të mbyteni. Të gjithëve na ka ndodhur një gjë e ngjashme dhe të alarmuar nuk kemi ditur ç’të bëjmë, ndaj duke njohur këtë shqetësim do t’ju tregojmë ndihmën e parë në të tilla rastesh.

Kujdes: Asnjëherë mos përdorni një vegël ose një objekt tjetër të për të të zhvendosur halën, këtë gjë mund ta bëjë vetëm një specialist.

1. Kollituni

Gjëja e parë që ju do të bëni instiktivisht është kollitja. Presioni i ajrit gjatë kollitjes do të spostojë halën nga fyti por nëse një gjë e tillë nuk ndodh provoni të hani tul buke.

2.Merrni tulin e një fete buke dhe futeni të gjithin në gojë pa e copëtuar. Buka mund ta zhvendosë halën ndërsa ju gëlltiteni.

3. Provoni vajin e ullirit

Vaji i ullirit është një lubrifikant i shkëlqyer! Vajrat nuk shpërnbëhen shpejt ndaj funksionon më mirë se uji ose qumështi. Vajrat janë më të rënda se lëngjet e tjera kështu që nëse hala është e vogël mund të zhvendoset lehtësisht.
Nëse keni një dhimbje të fytit ose simptoma të tjera duhet të vizitoheni.


TË NGJASHME