HomeLajme

Çfarë e bën të veçantë bibliotekën “Klementium” në Pragë?

Biblioteka ‘Klementium’ në kryeqytetin e Çekisë, Pragë, konsiderohet si një ndër më të bukurat e të veçantat në botë.

E hapur për herë të parë në 1722, ajo u ndërtua për Universitetin Jezuit. Ajo është ndërtuar në stilin barok mbizotërues në atë kohë dhe që atëherë ka ruajtur pamjen e saj të mrekullueshme.

Kjo do të thotë që nëse do të vizitonit bibliotekën sot, do të ndjeheni sikur jeni transportuar disa shekuj mbrapa në kohë.


TË NGJASHME