HomePsikologji

Çfarë femre jeni? Zbuloheni sipas shenjës së horoskopit

Duhet të thuhet, megjithatë, se studimi i shenjave të zodiakut nuk bazohet në kritere shkencore të provuara, por në një ideal. Në fakt, sipas astrologjisë, lëvizjet e planetit dhe yjeve kanë një ndikim në ngjarjet e jetës së përditshme. Astrologjia është një art i lashtë. Që nga kohët e lashta, njeriu gjithmonë ka ndjekur dhe studiuar qiellin me shpresën e të kuptuarit dhe parashikimit të së ardhmes. Shumë civilizime, duke përfshirë edhe babilonasit, kanë kohë që janë të angazhuar për të vëzhguar trupat qiellorë, për t’u përpjekur të bëjnë kuptim të jetës së tyre. Natyrisht, secili prej nesh, duhet të zgjedhë nëse do të besojë apo jo se lëvizja e planetit ndikon në sjelljen tonë në një farë mënyre.

Dashi: Gruaja e lindur nën këtë shenjë ka një ndjenjë shumë të fortë të detyrës dhe përgjegjësisë. Falë këtyre dy karakteristikave, gruaja e dashit është shumë vendimtare dhe është njëkohësisht një shoqe e besuar, grua dhe një nënë e devotshme. Ajo i do betejat dhe përbuz çdo lloj dobësi. Nevoja e vazhdueshme për veprim dhe sfidë, konkurrencë dhe vetëqëndrim mund ta shtyjë atë në kontraste të vështira me partnerin. Përkundër këtyre cilësive, ajo është një grua shumë femërore dhe simpatike. Për njeriun që do, ajo është e gatshme të bëjë gjithçka. Ajo gjithmonë do të jetë pranë tij përballë çdo lloj vështirësie. Kur i nënshtrohet stimujve të jashtëm emocionues, ajo ka vështirësi në mbajtjen e natyrës së saj në mënyrë monogame.

Demi: Graja Dem është e qetë, e organizuar, e kontrolluar, por në të njëjtën kohë sentimentale, romantike, me emocione intensive. Ajo posedon cilësitë e joshjes jashtë zakonit dhe përgjithësisht ka praninë e mirë. Ndjesia e saj praktike vlen edhe për punët e dashurisë. Një e dashur e mirëqenies dhe luksit, ajo ka nevojë për qëndrueshmëri ekonomike dhe nuk i përbuz ata që ofrojnë dëshmi të prekshme të dashurisë. Ndonjëherë ajo provon të jetë dembele, lakmitare dhe konservatore. Familja luan një rol themelor në jetën e saj, duke treguar në përgjithësi cilësi të shkëlqyera si një zonjë. Gruaja Demi, di si të jetë një nënë dhe një grua shumë e ëmbël dhe e dashur.

Binjakët: Gruaja e lindur nën këtë shenjë zodiake është shumë larg stereotipit tradicional femëror. Gjithmonë plot ide, të shqetësuara dhe të shkëlqyeshme, ajo vazhdimisht ka nevojë për stimulime, angazhime të reja, që të ketë njerëz interesantë aty pranë. Në një përpjekje për të shpëtuar nga mërzia, vetmia dhe pakënaqësia, ajo mund të bëhet e tensionuar dhe nervoze, deri në pikën e marrjes së qëndrimeve histerike. Në dashuri, krijon marrëdhënie të bazuara kryesisht në kuptimin emocional dhe intelektual. Ajo që kurrë nuk duhet të mungojë në një marrëdhënie me gruan Binjakët është barazia e plotë e dy anëtarëve dhe liria e tyre reciproke e njohur. Brenda një marrëdhënieje të konsoliduar, ajo di se si të luajë rolin inteligjent dhe të rafinuar të zonjës.


Gaforrja: Femrat e lindura nën shenjën e Gaforres, konsiderohen më feministe e të gjithë zodiakut. Ata janë të ëmbla dhe të dashur, të paparashikueshme dhe enigmatike, të paqëndrueshme dhe irracionale. Ato janë gra të forta, ambicioze, poseduese dhe autoritare. Këto qëndrime të fundit, megjithatë, ushtrohen kryesisht në familje sesa në punë dhe në afirmimin shoqëror. Ato tërhiqen natyrshëm nga amësia dhe kujdesi për fëmijët. Ato e duan ushqimin dhe shtëpinë e mirë, duan ngrohtësinë.

Luani: Gruaja e lindur nën këtë shenjë të zodiakut është e fortë, dinamike, konkurruese, e pavarur dhe ka një nevojë të madhe për të parë cilësitë e saj të njohura dhe të vlerësuara nga ata që e rrethojnë. Individualiste, e zhytur në lojë, teatrale, ajo ka një krenari të egër të ndihet si një grua e parë, një mbretëreshë dhe pretendon të trajtohet si e tillë. Ajo e braktis veten për të dashur në një mënyrë të plotë. E ndjeshme dhe bujare, ajo është ndër gratë që jetojnë dashuri fizike në një mënyrë më të ngrohtë dhe më të qetë. Ajo është një grua dhe nënë shumë e pranishme.

Virgjëresha: Gruaja e Virgjëreshës nuk është vetëm e vëmendshme dhe inteligjente, ajo gjithashtu është e informuar mirë dhe ka mendime të sakta se ajo është në gjendje të diskutojë dhe të mbështesë. Intuitën e saj, efikasitetin e saj, aftësitë e saj organizative e lejojnë atë të kryejë projektet më të ndryshme, për të arritur pothuajse çdo gjë që ajo bën. Jeta e saj private është më pak e lehtë. Ajo e ka të vështirë të jetë spontane dhe të lejojë jetesën, ajo përpiqet të mbajë emocionet dhe pasionet nën kontroll dhe mund të duket e ftohtë dhe e shkëputur. Në një marrëdhënie që e bind atë nga të gjitha këndvështrimet, ajo është gjithashtu në gjendje të lirojë plotësisht afektivitetin dhe sensualitetin e saj.

Peshorja: Natyra e vërtetë e grave të Peshores shpesh kontraston me atë që sugjeron pamja e tyre. Në sipërfaqe ato janë të ëmbla, plot hir, me një feminitet të qetë. Në thelb kanë tendenca të forta intelektuale, aftësi të konsiderueshme operacionale, emocione dhe ndjenja të arsyeshme dhe të kontrolluara mirë. Në dashuri, gruaja Peshore është e ndjeshme, sensuale, hezituese dhe dëshiron të mbrohet dhe të lëkundet. Kur ajo me të vërtetë e do, i jep veten plotësisht partnerit të saj, ajo tenton ta asimilojë veten dhe të jetojë në jetën e tij.

Akrepi: Gruaja e lindur nën shenjën e Akrepit, shpesh është e rrethuar nga aura e njëjtë e dykuptimësisë dhe misterit që shoqëron njeriun me të njëjtën shenjë. Ai ka një ndjenjë të fortë drejtësie, është krenare dhe e drejtpërdrejtë. Komplekse, ajo është gruaja që më së miri e di se si t’i kuptojë dhe pranojë dobësitë e atyre që janë pranë saj. Në dashuri, si në miqësi, është shumë përzgjedhëse. Ajo kërkon shumë nga të gjitha këndvështrimet: besnikëria, përkushtimi, ekskluziviteti, siguria materiale. Gjithashtu është shumë e kërkuar nga pikëpamja seksuale dhe emocionale.

Shigjetari: Përveç nevojës së vazhdueshme për të njohur, lëvizur, hulumtuar, gruaja e lindur nën këtë shenjë ka një nevojë të pakuptueshme për të komunikuar. Dashuria e pandalshme e saj është me të vërtetë e njohur. Për fat të mirë, është një person e cila në përgjithësi arrin të angazhojë dhe intrigojë bashkëbiseduesit e saj, pa i mërzitur ata. Gruaja e Shigjetarit është shumë e prirur për lirinë e saj personale, për mundësinë që gjithmonë të ketë përvoja të reja. Ajo është shumë e vëmendshme ndaj profesionit dhe karrierës, si dhe për të udhëtuar. Ajo e do dashurinë duke qenë në dashuri dhe në marrëdhënie ajo është romantike dhe e zjarrtë. Nëse ajo martohet, ajo bujarisht e do burrin dhe fëmijët e saj, por vështirë se mund të vendoset për një jetë paqësore si nënë.

Bricjapi: Gruaja e lindur nën këtë shenjë, ka një mënyrë për të paraqitur veten më pak të ngurtë se nga e cila megjithatë nuk dallon shumë nga karakteri. Është jashtëzakonisht e këndshme dhe elegante në dukje, është e mençur, realiste, diplomatike dhe në shumë raste, e përkushtuar me vendosmëri për të ndërtuar një pozicion në botën e punës. Megjithëse një grua e dashur dhe një oreks i shëndetshëm seksual, gruaja e Bricjapit e ka të vështirë të lërë feminitetin e saj të lirë. Ndonjëherë, ajo sheh ato marrëdhënie të nxehta dhe të zjarrtë që dëshiron.

Ujori: Gratë e lindura nën shenjën e Ujorit karakterizohen nga një altruizëm instinktiv, i lidhur me konceptimin idealist të shoqërisë dhe botës. Ky lloj i grave shpesh bëjnë angazhime publike, sociale ose politike. Ato nuk janë shumë të vëmendshme ndaj emocioneve të tyre, ndonjëherë i mbytin ose i kontrollojnë ato, duke e nënvlerësuar kështu rëndësinë e seksualitetit dhe të familjes. Por nëse gjejnë një shok të durueshëm dhe të kuptueshëm, ato janë në gjendje të lëshojnë pe edhe në sferën private.

Peshqit: Gruaja e lindur nën këtë shenjë zodiake është lloj, romantike, ëndërruese, e padepërtueshme, shpesh e heshtur, iembështjellë vazhdimisht në një bukuri misterioze. Nuk është aspak e dobët. Në dashuri ajo është e kërkuar dhe bujare, e paaftë të rezistojë ndaj vëmendjes së vogël mashkullore, butësisë, luleve dhe poezive të dashurisë. Kur vendos një lidhje, ajo tenton ta idealizojë atë dhe të qëndrojë besnike ndaj partnerit të tij. Ndjeshmëria e saj është komplekse dhe e nuancuar, një humnerë misterioze ku frika dhe pasion bashkëjetojnë.


TË NGJASHME