HomeTeknologji

Çfarë mund të presim nga iPhone i ri 13?

Si çdo vit, njoftimi i një iPhone të ri gjeneron një pritje të jashtëzakonshme. Çfarë mund të presim nga ky iPhone i mundshëm 13? E vërteta është se ne nuk dimë asgjë, pasi Apple është përpjekur të ruajë fshehtësinë maksimale. Sidoqoftë, ka gjithmonë informacione që na tregojnë se cilat rrugë ndjek kompania.

Së pari, informacionet tregojnë se do të paraqiten katër modele: iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro dhe iPhone 13 Max. Të katër modelet pasojnë në vazhdën e versionit 12, kështu që pritet që gjithçka të vazhdojë kështu.

Sa i përket dizajnit të tij, niveli i lartë pritet të jetë më i vogël. Kështu, ata do të përpiqen të konkurrojnë në dizajn me Android, i cili prej kohësh është shpërndarë me Notch në shumicën e modeleve të tij për të përdorur nivele dhe lloje të tjera të modeleve. Apple refuzon të heqë dorë nga dizajni i saj ikonik, por do të zvogëlojë madhësinë e njërës prej shenjave të saj dalluese.

Besohet gjithashtu se iPhone i ri 13 do të vazhdojë me kabllo rrufe, duke hequr dorë nga përdorimi i USB Type-C që është standardizuar fort në të gjithë industrinë e telefonisë.

Në të njëjtën kohë, thuhet se iPhone i ri 13 mund të ketë një bateri të re më të fuqishme, kryesisht për shkak të procesorit të ri A15 që mund të inkorporohet dhe çipit 5G dhe WiFi 6E. Teknologjia gjithmonë në ekran mund të luajë gjithashtu një rol në rritjen e jetës së baterisë.

Së fundmi, është përfolur edhe për telefoninë satelitore në zona të zgjedhura të planetit.


TË NGJASHME