HomeShëndeti

Çfarë ndodh me zorrët tuaja nëse hani avokado çdo ditë

Avokado, baktere, zorrë, sëmundje. Në shikim të parë, lidhja është delikate. Por në fakt, është një formulë shumë e rëndësishme shëndetësore. 

Shkencëtarët ishin në gjendje të matnin efektin e ngrënies së avokados çdo ditë në zorrët e njerëzve dhe rezultatet mund t’ju bëjnë të ndryshoni dietën tuaj.

Ne jemi të gatshëm t’ju tregojmë më shumë rreth lidhjes avokado-zorrë dhe ndikimit të saj në shëndetin tuaj. Le ta fillojmë me bazat.

Zorra jonë është një botë me baktere.

Zorrët kanë numrin më të madh të baktereve në trupin tonë. Për më tepër, mund të ketë deri në 1.000 lloje të ndryshme. Por mos u shqetësoni, shumica e tyre janë të mira për ne dhe parandalojnë zhvillimin e mikrobeve dhe infeksioneve. Normalisht, njerëzit kanë 4 herë më shumë baktere të dobishme sesa të dëmshme. Dhe shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për ta bërë këtë numër edhe më të madh.

Një përbërës sekret

Avokadot dolën të ishin një “lojë-ndryshuese” Studimi i ri ka zbuluar se ngrënia e këtij fruti çdo ditë ka një efekt pozitiv në traktin gastrointestinal. Ai jo vetëm rrit numrin e baktereve të dobishme dhe përmirëson florën e zorrëve, por gjithashtu zvogëlon acidet biliare dhe rrit acidet yndyrore dhe acetatin.

Çfarë do të thotë për shëndetin tonë

Rezultatet treguan se përdorimi i përditshëm i avokados rrit larminë e florës së zorrëve. Dhe kjo, nga ana tjetër, rrit imunitetin dhe ju ndihmon të shmangni shumë sëmundje të rënda si kanceri, diabeti dhe sëmundjet kardiovaskulare. Gjithashtu ju ndihmon të shmangni çekuilibrat dhe irritimet e zorrëve.

Sa avokado është e nevojshme të konsumoni

Ju nuk keni nevojë të hani një avokado të plotë çdo ditë. Gratë mund të konumojnë 140 g, burrat mund të hanë pak më shumë 175 g. Shtojeni atë në një vakt në ditë. Ju duhet të mbani mend se vetëm avokadot nuk do të bëjnë mrekulli për zorrët. Është e nevojshme të siguroheni që dieta juaj të jetë e ekuilibruar dhe të mos harroni të qëndroni aktiv.


TË NGJASHME