HomeLifestyle

Çfarë të bëni që të jetoni një jetë të lumtur

Jini të lumtur brenda vetes

Ndjeni gëzim kur jepni dhe merrni dashuri. Ju shpesh jeni më komodë kur jepni sesa kur merrni dashuri. Megjithatë të marrësh të jep një mundësi për të lejuar një tjetër të shprehë gëzim. Të jetosh në gëzim do të thotë të kesh aftësinë për të marrë dashuri, vëmendje, miqësi, mbështetje dhe dhurata të tjera me mirësi.

Ndjen gëzim kur partneri juaj dhe ju luani lojën e mirënjohjes. Zakonisht e bëjeni këtë gjatë një shëtitje. Njëri prej jush fillon me atë për të cilin jeni mirënjohës dhe bëjeni me radhë. Rregulli i vetëm është që ju nuk mund të përsërisni atë që keni thënë një herë.

Do ndjeni gëzim kur ta pranoni veten ashtu siç jeni në atë moment. Krahasimi i vetes me të tjerët shkatërron vetë-pranimin dhe gëzimin. Ne kemi të drejtë të jemi të ndryshëm dhe të mendojmë ndryshe nga të tjerët.

Jetoni në gëzim me të tjerët

Ndjeni gëzim kur kaloni kohë me fëmijët tuaj. Ata janë argëtues, të dashur dhe inteligjentë. Bukuria e tyre brenda dhe jashtë do ju prekë dhe do ju mbushë shpirtin.

Jeni i lumtur kur kaloni kohë me nipërit e mbesat e tua. Nuk e di se çfarë është më e fortë ndjenja e gëzimit apo lumturisë që ndjeni kur janë me ju. Kjo është dhurata më e madhe e secilit prind. Dashuria për njëri-tjetrin është më e afërta me të cilën do arrini dashurinë e pakushtëzuar.

Jeni i lumtur kur jeni me miq. Kalimi i kohës me miqtë na jep mundësinë të nxjerrim më të mirën nga njëri-tjetri. Zgjidhni miqtë tuaj me mençuri. Pyete veten: “A më nderon kjo marrëdhënie? Jepi leje vetes për të shmangur qëndrimin pranë kujtdo që nuk të nderon dhe nuk të respekton. Lloji i mikut që jeni për veten tuaj është lloji i miqve që do të tërhiqni në jetën tuaj.

Jetoni në gëzim përmes aktiviteteve

Kur bëheni vullnetarë ndjeheni të lumtur. Një vullnetare tregon: “Shkova në Misisipi për një javë pas uraganit Katrina dhe pata një nga periudhat më të gëzueshme të jetës sime. Erdha në shtëpi duke u ndjerë sikur nuk kisha asnjënjë problem, vetëm shqetësime të vogla. Unë kam qenë vullnetare në burgje në Michigan, jetimore në Guadalajara Meksikë dhe në shkolla në Brownsville, Texas. Mbushem me gëzim kur kaloj kohë jashtë. Unë jam një vrapuese dhe mund të vrapoj me erën në shpinë dhe diellin në fytyrë. Trupi im më do për këtë. Zbuloj gëzim në çdo ditë, kur dikush më ofron një buzëqeshje, kur shoh fëmijët e mi të ulur përballë meje në tryezën e darkës, erën e një nipi të pastër.”

Bëni një zgjedhje të guximshme sot për të jetuar në gëzim

Nëse doni të rrisni gëzimin tuaj, jini të gatshëm të hapni zemrën tuaj dhe të kërkoni të mirat në jetën tuaj për të rritur ndjenjën tuaj të gjallërisë. Gëzimi është i pakufishëm dhe një dhuratë që vazhdon të japë. Pyete veten çdo ditë: “Çfarë mund të bëj që të më sjellë gëzim sot?”


TË NGJASHME