HomeModa

Çfarë thonë këpucët tuaja të preferuara për ju?

Ju ndoshta keni dëgjuar që një palë këpucë të reja mund ta bëjnë vërtet një femër më të lumtur. Është vërtetuar shkencërisht se blerja e diçkaje të re që na përshtatet na rrit humorin dhe na bën të ndihemi më mirë. Por, përveç shkaktimit të ndjenjave të mëdha, këpucët tuaja përcaktojnë edhe personalitetin tuaj.

Provuar shkencërisht

Studimet e fundit të kryera në Universitetin e Kansas thonë se 90% e personalitetit tuaj mund të zbulohet nga këpucët tuaja. Do të thotë që këpucët tuaja të preferuara kanë më shumë informacion në lidhje me ju sesa mund të imagjinoni.

Omri Gillath, së bashku me ekipin e tij të psikologëve, kërkuan nga 63 studentë të analizonin 208 imazhe këpucësh që u përkisnin njerëzve të ndryshëm. Vullnetarët duhej të identifikonin moshën, seksin, statusin shoqëror dhe disa karakteristika të personalitetit të pronarëve të këpucëve.

Rezultati ishte aq mbresëlënës sa që ne vendosëm ta ndajmë me ju.


TË NGJASHME