HomeShëndeti

Cili ushqim na shton yndyrën tek flokët?

Kur kemi flokët me yndyrë, ne zakonisht përfundojmë duke marrë shampo të posaçme për këtë problem dhe i lajmë më shpesh sesa duhet. Por e keni menduar ndonjëherë se cili ushqim ndikon në shtimin e yndyrës në flokë? Nëse jo, ua tregojmë ne. Është sheqeri.

Hormonet ndihmojnë në kontrollimin e të gjithë proceseve që ndodhin brenda trupit tonë dhe është e rëndësishme t’i mbash ato në ekuilibër.

Sheqeri nuk është një produkt që ndihmon me këtë. Ajo që vërtet punon për këtë janë hormonet. Ato ndikojnë në proceset inflamatore dhe rrisin sheqerin në gjak, duke inkurajuar gjëndrat për të prodhuar më shumë vaj.


TË NGJASHME