HomeLajmi i Fundit

Çmenduri, “Ferrari” kapet me shpejtësi skëterrë në Fier-Vlorë

Në kuadër të ruajtjes së sigurisë në rrugë, Polícia Rrugore e pajisur me radarë, dronë, dragera, kamera, aparate fotografike, makina të paloguara e patrulla të lëvizshme 24/7, ka vijuar ndalimin e shoferëve të papërgjegjshëm.

Përgjatë 48 orëve të fundit janë árrestuar në flagrancë 13 drejtues mjetesh dhe motomjetesh, nga të cilët 6 për drejtim mjeti pa leje drejtimi dhe 7 për drejtim mjeti në gjendje të dehúr.

Janë pezulluár 54 leje drejtimi, nga të cilat 33 për shpejtësi mbi normat e lejuara dhe 21 për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dehúr.

Gjatë kontrolleve parandaluese, krahas sanksíoneve administratíve të vendosurave ndaj shkêlësve të rregullave të qarkullimit rrugor, Polícía Rrugore, përgjatë 48 orëve të fundit ka godítur dy raste të  “Korrupsíonit aktiv ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”.

Në autostradën Fier-Vlorë, në vendin e quajtur “Rrethrrotullimi i Nartës”, shërbimet e Njësisë Operacionale të Drejtorisë së Polícísë Rrugore kanë konstatuar shtetasin A. O., 37 vjeç, i cili drejtonte mjetin mbi normat e shpejtësisë së lejuar. Gjatë kryerjes së veprimeve polícore, drejtuesi i mjetit, 37-vjeçari A. O. i ka ofruar punonjësit të Polícisë, një kartëmonedha me vlerë 50 euro, me qëllim shmangien e ndëshkímít për shkeljen e kryer

Po gjatë kontrolleve parandaluese, në rrugën “5 Maji”, efektivët e Komísariatit Rajonal të Polícísë Rrugore Tiranë kanë konstatuar shtetasin F. B., i cili po drejtonte mjetin nën efektin e alkoolit. Gjatë kryerjes së veprimeve polícore, drejtuesi i mjetit, shtetasi F. B., 62 vjeç, i ka ofruar punonjësit të Polícísë, dy kartëmonedha me vlerë 1000 lekë, me qëllim shmangien e testimit për alkoolin.

Si rezultat i kontrolleve intensive dhe denoncímeve të adresuara në Komísariatin Dixhital dhe në numrin pa pagesë 112, janë ndëshkuar me masë administrative, në të gjithë vendin, 2679 drejtues mjetesh, për shkelje që sjellin pasoja në jetën dhe shëndetin e përdoruesve të rrugës.

Falë denoncímeve të qytetarëve janë parandaluar 5 ngjarje rrugore në gjithë vendin. Drejtues mjetesh që kryenin manovra të rrezíkshme dhe gara shpejtësie në rrugë, në Tiranë, Lezhë, Durrës, Fier e Vlorë, janë ndëshkuár me masë administrative 40.000 lekë të rinj secili.

Mos shpejtoni, mos kryeni parakalime të gabuara, mos drejtoni mjetin nën efektin e alkoolit apo në gjendje të dêhur, vendosni rripin e sigurimit dhe kaskën mbrojtëse, qëndroni në radhë kur lëvizja është e ngadaltë për shkak të fluksit të lartë të automjeteve, respektoni rregullat e qarkullimit rrugor, që të arrini në destinacion të sigurt dhe me patentë në xhep. Në çdo aks rrugor dhe qendra urbane ka patrulla të lëvizshme të Polícísë Rrugore, me mjete të paloguara, dronë, kamera dhe aparate fotografike.


TË NGJASHME