HomeKulturë

Cmimi i karrierës fitohet nga Ismail Kadare në Akademinë e Shkencave

Nga juria e ASH, cmimi i karrierës këtë vit iu dha Ismail Kadaresë, kanditat shumë herë për cmimin Nobel dhe njëkohësisht anëtar i Akademisë së Shkencave.
Cmimi u dorëzua në shenjë mirënjohjeje dhe vlerësimi për karrierën e tij krijuese dhe akademike.

Këtë cmim vitin e kaluar e rrëmbeu Idriz Ajeti, i cili festoi edhe 100vjetorin e lindjes, por këtë vit do ti dorëzohet akademikut Kadare me një ceremoni solemne.

ÇMIMET E DHËNA NGA AKADEMIA E SHKENCAVE:
Çmimi i Karrierës: Ismail Kadare
Çmimi për studiuesin më të suksesshëm- Grupi i studiuesve rus Aleksandër Novik, Denis Ermolin, Maria Morozova, Aleksandra Dugushina, Julia Buçatskaja për veprën Ekspedita e detit Azov, gjuha e shqiptarëve të Ukrainës.
Çmimi Çabej – Kolec Topalli për fjalorin etimologjik të shqipes
Çmimi Radovicka – Nazim Gruda dhe Andrea Shundi për veprënj Hortikultura/newsbomb.al


TË NGJASHME