HomeTeknologji

Counterpoint: Telefoni më i shitur në 2018…

Në 2017, Apple prezantoi iPhone X që mori ri-dizajnin e parë të iPhone në vitet e fundit. Pajisja gjithashtu shënoi herën e parë që modeli i iPhone bazë kishte një çmim prej $ 1,000 dhe më lartë. Mund të mendoni se ky çmim do të pengonte konsumatorët nga blerja e telefonit, por duket se nuk ishte kështu.

Sipas shifrave më të fundit nga Counterpoint Research, ata kanë zbuluar se iPhone X ishte në fakt telefoni më i shitur në botë për vitin 2018.

Më parë, ishte raportuar se iPhone X ishte telefoni më i shitur për Q1 2018 , por duket sikur telefoni ka arritur të mbajë vendin e parë për tërë vitin.

Duke hedhur një vështrim në pjesën e tregut global, duket se iPhone nga Apple po dominojnë me iPhone 8 që vjen në vendin e dytë dhe iPhone 8 Plus në vendin e tretë.

Mund të shihen edhe kompani të tjera të tilla si Xiaomi dhe Samsung, por pjesa më e madhe e telefonave në dhjetëshen e parë janë të Apple.

Ajo që është interesante është se ne nuk shohim ndonjë telefon nga markat e tjera të tilla si Huawei, pavarësisht faktit se Huawei në fakt arriti Apple si shitësi i dytë më i madh i telefonave.

Është e mundur që ndërsa Huawei mund të shesë më shumë telefona sesa Apple në përgjithësi, ata ndoshta nuk kanë një model të vetëm që shitet, ashtu si iPhone, të paktën bazuar në raportin në fjalë.


TË NGJASHME