HomeShëndeti

Dardha, një pemë çudibërëse

Dardhat janë jashtëzakonisht të shëndetshme. Gjatë kohës së Mbretit Louis XIV, dardha ishin një simbol i luksit.

Sot ato përdoren për të bërë ushqime të ndryshme.

Këto janë arsyet për të ngrënë dardha:

-Rregullojnë tretjen

-Janë të pasura me fibra ushqyese dhe nxisin hormonet.

-Mbrojnë zemrën tuaj Janë të pasura me flavonoide që mbajnë sheqerin në gjak të qëndrueshëm.

-Ul kolesterolin e keq në gjak.

-Forcojnë imunitetin

-Përmbajnë vitamina B dhe C.

-Lehtësojnë inflamacion të ndryshëm.

-Përmirësojnë shikimin

-Ndihmojnë në humbjen e peshës

-Nuk përmbajnë shumë kalori.


TË NGJASHME