HomeLifestyle

“Dashuria e parë nuk harrohet”/ Ja si ndikon në jetën tonë

Dashuria e parë jo vetëm nuk harrohet, por është edhe vendimtare për formimin e të gjitha lidhjeve tona të ardhshme. Pra, përse është kështu?

Ne kurrë nuk do ta harrojmë atë. Kur humbim dashurinë tonë të parë, dhimbja është aq e thellë sa mund të traumatizojë gjithë mënyrën tonë të jetës, sidomos kur është e papritur ose në një mënyrë që nuk është “e shëndetshme”.

Nuk është e lehtë të vazhdosh pasi kemi humbur dashurinë tonë të parë, por hapi i parë në këtë fillim të ri është të kuptojmë vlerën që dashuria ka në jetën tonë.

Kur dashuria e parë vjen në adoleshencë, ne përjetojmë të gjitha efektet më intensivisht dhe kështu është më e vështirë ta lëmë të shkojë.

Edhe pse është e vështirë dhe e dhimbshme për të kapërcyer dashurinë e parë, kjo përvojë kontribuon në pjekurinë dhe mençurinë tonë të jetës, duke sjellë shumë mësime që na ndihmojnë të modelojmë një version më të evoluar të vetes.

Ne tregojmë më poshtë disa nga përparësitë e tejkalimit të dashurisë së parë.

Dashuria e parë na mëson se si funksionon dashuria

Kjo marrëdhënie shënon përvojën tonë të parë personale me ndjenjën më të fuqishme që ekziston. Kjo është diçka që nuk do ta harrojmë kurrë, pavarësisht se si kanë përfunduar gjërat.

Megjithatë, sa i përket kujtimeve tona të njëjta, njerëzit ndryshojnë dhe gjërat nuk shkojnë gjithmonë ashtu siç dëshirojmë. Kur e pranojmë këtë të vërtetë, le të bëjmë hapin e parë për ta lënë atë të shkojë.

Përmirësojmë veten për raportet e ardhshme

Ju pëlqen apo jo, kontakti ynë i parë me dashurinë, është si një “prototip” i marrëdhënieve. Kur ne stërvitemi, ne jemi të mahnitshëm, por kur nuk e bëjmë, ne nxjerrim shumë mësime që mund t’i aplikojmë për marrëdhëniet tona të ardhshme.

Dashuria e parë na mëson të jemi njerëz më altruistë

Përpara dashurisë sonë të parë, ndoshta ishim më të përdorur për të bërë gjëra për veten tonë, duke pasur parasysh vetëm mirëqenien tonë. Megjithatë, kur ne arrijmë këtë ndjenjë, mësojmë të heqim dorë nga rehatia jonë për ta bërë marrëdhënien të qëndrueshme.

Na tregon se mund të duam dhe të kujdesemi për njerëz që nuk i përkasin familjeve tona

Shumë prej nesh kanë një lidhje të thellë me familjet dhe ndjejnë se mund të mbështeten vetëm tek ato. Megjithatë, kur dashuritë tona të vërteta shfaqen në jetën tonë, mësojmë se ne mund të duam dhe kujdesemi për të tjerët, të cilët nuk ndajnë asnjë lidhje me ne.

Dashuria jonë e parë na mëson se si t’i zgjidhim problemet

Ajo na mëson se gjërat nuk mund të zgjidhen vetë dhe se komunikimi është çelësi për zgjidhjen e çdo problemi në jetë.

Na motivon që të bëhemi çdo ditë njerëz më të mirë

Pavarësisht se si përfundon, dashuria e parë na çon për të mësuar në të gjitha fushat e jetës, në veçanti duke na treguar gjërat që duhet të përsosemi për të qenë njerëz më të mirë dhe për të jetuar jetë më të lumtur.

Dashuria e parë na lejon të duam përsëri

Ne hapim zemrat tona për herë të parë për këta njerëz, që do të thotë se mund ta bëjmë përsëri. Aftësia për të dashur dhe për t’u dashur është e mrekullueshme dhe transformuese.

Ne kurrë nuk e kapërcejmë fundin e dashurisë, ecim përpara, jetojmë jetën dhe ndërtojmë dashuri të reja, derisa përvoja të bëhet një kujtesë, që edhe pa qenë plotësisht gjallë, është pjesë e asaj që jemi.

Dashuria jonë e parë ka ndihmuar në formësimin e personit që jemi sot, dhe kjo është shumë e çmuar.


TË NGJASHME