HomeSociale

Deklarata e fortë e kreut të SPAK: Do të hetojmë deri në fund autoritetet shtetërore që …

Kreu i SPAK, Arben Kraja ka marrë pjesë ditën e sotme në konferencën online të Anti- Mafias italiane ku u arrestuan 37 persona në Itali dhe Shqipëri, si dhe u sekuestrua 3.5 ton drogë me vlerë 40 milionë euro.

Kraja tha se SPAK, përveç urdhër- arresteve ka kryer edhe sekuestrime ndaj këtij grupi kriminal në Shqipëri.

Më tej Kraja theskoi se SPAK do të vijojë të hetojë për autoritetet që e lejuan këtë grup kriminal dhe e favorizuan që të trafikonte drogë, duke çuar para përgjegjësisë penale këdo që është i përfshirë.

”Sot jemi konkretë në operacionin që kemi realizuar. Skuadrat e përbashkëta hetimore janë përgjigjia më efektive që mund t’i jepet krimit të organizuar që funksionon në rrafshin nëdrkombëtar.

Ajo që dua të them është që operacioni ishte  i suksesshëm. Koordinim perfekt, strukturave policore shqiptare dhe prokurorive shqiptare e italiane.

E reja që kemi thënë është që nuk jemi kufizuar vetëm tek arrestimi i personave përgjegjës, por kemi ngritur edhe akuza për pastrim të produkteve të veprës penale dhe kemi sekuestruar produkte të veprës penale.

Jemi të vendosur dhe dua të garantoj, që edhe ekipet e përbashkëta të vijojmë me të njëjtin seriozitet deri në përfundimin e hetimeve.

Do të vazhdojmë të hetojmë deri në detaje për përgjegjësitë e autoriteteve shtetërore që kanë lejuar trafikon e drogës nga grupi kriminal.

Kushdo që të jetë i përfshirë, do dërgohet para përgjegjësisë penale. Ju falënderoj dhe besoj tek bashkëpunimi jonë i matëjeshëm.  ”- tha Arben Kraja.

K.S/GotaNews


TË NGJASHME