HomePolitikë

Deklarata e Ramës/ Koronavirusi, një “luftë” që kapi të papërgatitur të gjitha shtetet e botës

Koronavirusi, është e vetmja luftë ku e gjithë bota është kapur në befasi dhe pa “armatë”, kështu është shprehur kryeministri Edi Rama në daljen e tij publike, duke përsëritur edhe njëherë thirrjen për të qëndruar në shtëpi.

Rama i bëri thirrje qytetarëve, të ndërgjegjësohen dhe të kuptojnë se kjo “luftë”, nuk erdhi te njerëzimi që njerëzit të rrinë brenda dhe të kërkojnë të gjitha përfitimet, njësoj si në ditët normale.

Shtete u kapën të gjithë gafil të paditur nën agresionin e një virusi të panjohur. Si Shqiperia-Amerika, Kosova-Gjermania gjenden ne te njëjten anije ne det te hapur dhe kanë nje arme rezistencen e popullit te tyre. Nje arme me ka vetem nje fishek imunitetin popullor.

Kjo eshte e para lufte ku  kazerma e ushtrise eshte shtepia dhe cdo ushtar duhet te mbyllet ne shtëpi. Kjo është një luftë botërore ku secili është më vete dhe zoti është i vetmi që mbetet për të gjithë. Në këtë luftë kemi vetem njeri tjetrin.

Ne Shqipëria, qeveria unë që jam në krye të kësaj pune ne këtë kohë të mallkuar jemi të dobët sa të gjithë. 

Nuk e dimë kur do të vijë dita e clirimit, por të gjithë e dinë se nuk do vijë as javën tjetër as pas dy javësh. Ju dua shumë dhe ju ndjej si njerëzit e shtpisë sime por mos me kërkoi t’ju shes iluzione.

Shtrëngoni dhëmbët kur shpirti iu dhemb për të dalë dhe ndajeni mendjen që kjo luftë nuk i ka dhënë askujt lejen për të ndenjur në shtëpi, të hani të pini dhe të merrni njësoj sikur të ishit në punë”, u shpreh Rama.


TË NGJASHME