HomeShëndeti

Dëshironi të hiqni disa kile?! Këto ushtrimne mos i bëni

Nëse ke filluar një program trajnimi për të humbur kilet e marra gjatë verës, apo për të mbajtur trupin në formë, duhet të dish se çfarë ushtrimesh të bësh, por duhet të gjesh edhe ushqimet përkatëse që t’i shoqërosh. Por, nëse dëshiron vetëm të humbasësh kile, atëherë duhet të mos bësh në asnjë mënyrë ushtrimet e mëposhtme.

Crossfit: Nëse je në fillim të vrullit për të humbur disa kile menjëherë, atëherë me siguri nuk ke forcën që kërkojnë ushtrimet e këtij sporti. Kështu që është mirë të mos e provosh, sepse e vetmja gjë që do të arrish është të lëndosh veten.

Yoga: Edhe pse yoga ka shumë të mira, një nga ato nuk është humbja në peshë. Për të humbur peshë duhet të punosh shumë, në mënyrë që të stimulohet dhe të ndryshojë funksionimi i metabolizmit.

Biçikletë palestre: Biçikleta në ambiente të mbyllura bën mirë, sidomos për personat në moshë të madhe, ka raste që gjërat mund të dalin jashtë kontrollit. Temperatura e dhomës mund të rritet, lëvizjet sigurisht që bëhën më të shpeshta dhe shkaktojnë lodhje, e cila ju provokon uri.


TË NGJASHME