HomePsikologji

Dhurata ideale që mund ti bëni fëmijës tuaj për Krishtlindje

Dikur, jo edhe shumë larg, letrat e destinuara për Babagjyshin karakterizoheshin nga kërkesa për kukulla dhe makina, sot ato janë zëvendësuar nga telefonat inteligjentë dhe pajisje të ndryshme. Këtë vit, si prind, ju mund dhe duhet të ndryshoni gjërat duke u dhënë fëmijëve tuaj një instrument muzikor.

Si të gjithë fëmijët, edhe fëmijët tuaj nuk mund të presin që Babagjyshi t’u sjell dhuratat e kërkuara. Këtë Krishtlindje mund të ndryshoni rregullat, duke u dhënë të vegjëlve tuaj diçka që me të vërtetë i ndihmon ata të rriten.

Zgjedhja e një instrumenti muzikor si dhuratë për vogëlushët tuaj për Krishtlindje është një gjest që tejkalon vetë dhuratën. Kjo për shkak se muzika ka fuqi të madhe ndaj fëmijëve dhe përfitimet e saj janë të prekshme.

Muzikë dhe fëmijë

Një instrument muzikor është një objekt jashtëzakonisht i dobishëm për fëmijët tuaj në gjendje të stimulojnë krijimtarinë dhe aftësitë e tyre manuale, përtej pavarësisë.

Cilat instrumente të zgjidhni

Ka shumë instrumente muzikorë të përshtatshëm për fëmijë, nga ato më klasike si violina, fyelli dhe deri te daullja. Edhe pianoja, nëse keni hapësirë, mund të jetë një dhuratë e shkëlqyer.

Muzika si një stimul mendor

Mësimi për të menaxhuar muzikën, të dish ta kuptosh dhe krijosh atë stimulon mendjen e njerëzve dhe funksionet intelektuale dhe njohëse.

Pavarësi

Fëmijët tuaj menjëherë do të mësojnë të jenë të pavarur duke u përballur me modelet dhe strukturat muzikore. Ky do të jetë një stimul për mendjen dhe për zhvillimin e aftësive për vetë-menaxhim.

Zhvillimi i aftësive

Një instrument muzikor ndihmon në zhvillimin e shumë aftësive siç janë angazhimi, përqendrimi dhe durimi.

Shoqërizim

Falë muzikës, fëmijët tuaj do të mësojnë të shoqërohen. Ata do dinë rëndësinë e bashkëpunimit dhe punës në grup.

Besoni në aftësitë tuaja

Mësimi për të luajtur një instrument muzikor do të jetë një përvojë në rritje për fëmijët tuaj, gjatë së cilës ata do të pajtohen me aftësitë e tyre dhe të zbulojnë se angazhimi dhe këmbëngulja sjellin rezultate të shkëlqyera.


TË NGJASHME