HomeLifestyle

“Dhuro dashuri sot që të marësh nesër”, 11 korriku dita e vetmisë

Dita Botërore e Popullsisë

Dita Botërore e Popullsisë, e cila “përqendron” vëmendjen në rëndësinë e çështjeve të popullatës, u krijua nga Këshilli i atëhershëm drejtues i Programit të Zhvillimit të Kombeve të Bashkuara në 1989.

Dita Botërore e Popullsisë e këtij viti kërkon vëmendje globale për biznesin e papërfunduar të Konferencës Ndërkombëtare për Popullsinë dhe Zhvillimin e 1994. Kanë kaluar njëzet e pesë vjet nga ajo konferencë pikë referimi, ku 179 qeveri pranuan se shëndeti riprodhues dhe barazia gjinore janë thelbësore për arritjen e një zhvillimi të qëndrueshëm.

Në nëntor, UNFPA, qeveria e Kenia dhe Danimarkës, mbajtën një konferencë të nivelit të lartë në Nairobi për të shpejtuar përpjekjet për të arritur këto objektiva të pa realizuara. Në Ditën Botërore të Popullsisë, avokatët nga e gjithë bota u bëjnë thirrje udhëheqësve, politikëbërësve, organizatorëve bazë, institucioneve dhe të tjerëve që të ndihmojnë shëndetin riprodhues dhe të drejtat të bëhen realitet për të gjithë.

Pse i shënojmë ditët ndërkombëtare?
Ditët ndërkombëtare janë raste për të edukuar publikun për çështje shqetësuese, për të mobilizuar vullnetin politik dhe burimet për të adresuar problemet globale dhe për të festuar dhe forcuar arritjet e njerëzimit. Ekzistenca e ditëve ndërkombëtare paraprin krijimin e Kombeve të Bashkuara.

World population Day

Dita Kombëtare e vetmisë

Çdo vit, më 11 korrik, njerëzit në të gjithë Shtetet e Bashkuara bëjnë një përpjekje të veçantë për t’i dhënë dikujt sadopak shoqëri pasi në këtë datë festohet dita e vetmisë.

Nëse njihni dikë që është i vetmuar ose po kalon një kohë të vështirë, vendoseni veten në vendin e tij sa për sot, për të kuptuar atë çka ndjen ai. Pavarësisht nëse vetmia e tyre është për shkak të çështjeve shëndetësore, arsyeve financiare, pikëllimit për humbje apo arsye personale, izolimi mund të jetë i tepërt. Përdoreni këtë ditë për të kontaktuar ata njerëz në jetën tuaj, të cilët kanë nevojë për pak dashuri dhe vëmendje. Akti juaj i vogël i mirësisë mund të bëjë një ndryshim të madh për ta. Një fjalë ose konsideratë e veçantë mund të ndriçojë botën e tyre në momentin e duhur.

Të gjithë ne na ka ndodhur të ndihemi të vetmuar her pas here. Shoqërimi dhe mbështetja mund të mos na zgjidhë problemet tona, por do të na lehtësojë sado pak ngarkesën.

Lonely day at the beach - Corel Discovery Center


TË NGJASHME