HomeLifestyle

Dhurojini një përqafim arushit tuaj prej pelushi sot më 9 Shtator

Dita e arushit Teddy
Kremtohet në 9 Shtator çdo vit, Dita e Ariut Teddy është një festë në të cilën njerëzit marrin kohë të pranojnë lidhjen e veçantë që kanë midis tyre dhe arushave të tyre të pelushit. Në këtë ditë, tifozët e ariut të kuq janë të inkurajuar të falënderojnë arinjtë e tyre për të gjithë komoditetin, shoqërinë dhe kohërat e mira të marra prej tyre. Është dita perfekte që njerëzit të kujtojnë shokun e tyre të preferuar të fëmijërisë!

E gjithë ajo që ju duhet vërtet për të festuar ditën e Ariushit Teddy është ariu juaj i preferuar i mbushur me pambuk apo pupla. Nuk ka rëndësi nëse është ai që keni dashur si fëmijë apo nëse e keni blerë javën e kaluar. Merrni atë për një udhëtim në qytet, kaloni ditën duke parë TV me të ose thjesht përqafojeni atë.

Sidoqoftë, ekzistojnë edhe disa mënyra të tjera për ta kaluar këtë festë. Për shembull, nëse nuk kaloni shumë kohë me Teddy-in tuaj, atëherë konsideroni pastrimin e tij ose të saj dhe dhurimin e tyre për bamirësinë tuaj të preferuar – ndoshta një bamirësi kushtuar dhënies së lodrave fëmijëve në nevojë, si Lodrat për Tots, ose një bamirësi që i shërben një qëllimi tjetër si Ushtria e Shpëtimit ose Vullneti i Mirë. Nëse nuk duroni të ndaheni me Teddy-n, atëherë mund të shkoni te Build-A-Bear, të bëni një arush pelushi dhe më pas t’ia dhuroni atë një fëmije në nevojë. Kjo është një mënyrë e përsosur për të kaluar Ditën e Arushit Teddy.

100cm Giant Teddy Bear | IKASATOYS

Dita e Pranimit e Kalifornisë në Shtetet e Bashkuara

9 Shtatori është Dita e Pranimit e Kalifornisë në Shtetet e Bashkuara. Ajo feston kohën kur Kalifornia u bë shteti i 31-të në 1850.

A është Dita e Pranimit në Kaliforni një Festë Publike?
Dita e Pranimit në Kaliforni nuk është një festë publike. Bizneset kanë orë normale të hapjes.

Festoni Ditën e Pranimit të Kalifornisë
Disa zyra publike shtetërore, organizata, biznese, muze dhe shkolla kanë ngjarje të veçanta për të festuar historinë e shtetit në këtë ditë.

Jeta Publike
Dita e Pranimit në Kaliforni është një respekt ligjor, por shumica e zyrave publike, shkollave dhe bizneseve të tjera zakonisht nuk mbyllen.

Në 1849, udhëheqësit nga e gjithë shteti i ardhshëm i Kalifornisë hartuan kushtetutën e parë të Kalifornisë, e cila u miratua më 13 nëntor të atij viti me një votë prej 12,064 me 811. Në janar, 1850, Legjislatura e Shtetit filloi seancën e saj të parë dy-vjeçare. Më 9 shtator 1850, Kalifornia u bë hyrja e 31-të në Bashkim.

Më 9 shtator 1924, “Flamuri i Ariut” i Kalifornisë fluturoi mbi Shtëpinë e Bardhë për të nderuar datën e pranimit të Kalifornisë. Në 1984, megjithatë, Guvernatori George Deukmejian nënshkroi legjislacionin duke ndryshuar respektimin e tij në një opsion “personal”. Kohët e fundit, guvernatorët kalifornianë kanë bërë shpallje publike, duke ftuar publikun të respektojë ditën.


TË NGJASHME