HomeLifestyle

Dhurojini një tufë me lule gjyshërve tuaj sot më 13 Shtator

Dita e gjyshërve

Dita e Gjyshërve, e njohur gjithashtu si Dita Kombëtare e Gjyshërve – është një festë që festohet të Dielën e parë pas Ditës së Punës dhe përdoret për tja kushtuar gjyshërve nga nëna dhe babai. Ndërsa festohet kryesisht në Shtetet e Bashkuara – vendet e tjera gjithashtu festojnë për të nderuar prindërit e prindërve të tyre. Disa nga vendet që festojnë këtë festë – zakonisht në një ditë tjetër nga versioni Amerikan – përfshijnë Australinë, Francën, Gjermaninë, Kanadanë, Estoninë, Poloninë, Sudanin e Jugut dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Kjo festë festohet në mënyra të ndryshme nga njerëzit. Disa njerëz bëjnë një festë për gjyshërit e tyre duke përkujtuar jetën dhe arritjet e tyre. Njerëzit e tjerë thjesht u japin gjyshërve një dhuratë ose një zanat për ta. Për njerëzit e tjerë, madhështia dhe ceremonia e vetme që u jepet gjyshërve është t’u dhurojnë atyre një tortë.

Një traditë që u shfaq në mënyrë të dukshme kur u krijua kjo festë, por ka filluar të bjerë përgjatë rrugës, është paraqitja e luleve tek gjyshërit. Ishte veçanërisht e rëndësishme që kjo lule të paraqitej tek gjyshërit që jetonin në shtëpi pleqsh, ose t’i vendosnim në varret e tyre nëse ishin të vdekur. Sidoqoftë, mund t’u jepet edhe atyre që janë akoma gjallë se jetojnë vetëm. Sido që të jetë, konsiderohet të jetë shumë e rëndësishme të nderoni prindërit e prindërve tuaj me një lloj shkëlqimi dhe ceremonie. Mbi të gjitha, pa to nuk do të ishe këtu në radhë të parë.

Sunday is Grandparents Day | Happy grandparents day, Grandparents day  activities, Grandparents day cards

Dita Kombëtare e Kikirikëve

Dita Kombëtare e Kikirikëve është një festë që ndodh çdo vit në 13 Shtator dhe është krijuar për t’i dhënë haraç një prej bishtajoreve më i përsosur për tu pirë gjatë shikimit të një filmi. Dhe për t’i shtuar të gjitha, kikirikët janë një ushqim që është plot me lëndë ushqyese të tilla si B6 dhe E.

Gjatë fillimit të shekullit të 20-të, u shpikën pajisje që e bënin më të lehtë prodhimin e kikirikëve. Makineritë mund të ndihmojnë në mbjelljen dhe korrjen e kikirikëve në fushë dhe pasi të zgjidheshin, kikirikët mund të përpunoheshin, piqeshin dhe kripeshin. Kjo i hapi rrugën jo vetëm arrave të kripura me cilësi të lartë, por edhe gjalpë badiava dhe karamele gjithashtu.

Asnjë bisedë për kikirikë ose gjalpë kikiriku nuk do të ishte e plotë pa përmendur Dr. George Washington Carver. Ai ishte një shkencëtar i njohur që është drejtpërdrejt përgjegjës për popullaritetin dhe cilësinë e produkteve të badiava sot.

Mënyra më e mirë për të shijuar Ditën Kombëtare të Kikirikëve është përfshirja e kikirikëve në dietën tuaj. Shijoni kikirikë të pjekur, gjalpë kikiriku, apo edhe ëmbëlsira me shije badiava.të shijshme të rritura ndonjëherë.

NEW DREAM FIXED! George Washington Carver – DOTS

TË NGJASHME