HomeLajmi i Fundit

Dialogu në 15 qershor/ Vuçiç paralajmëron Kurtin: Nuk do të jetë e lehtë në Bruksel, rezultati shihet në fund të lojës

15 qershori është caktuar si data zyrtare ku do të rinisi zyrtarisht dialogu Kosovë-Serbi. Dukshëm situata është e tensionuar nga të dyja palët ku dhe nuk kanë munguar deklaratat e forta, provokimet si dhe akuzat kundrejtë njëri-tjetrit.

Presidenti serb paralajmëron se në Bruksel nuk do të jetë e lehtë, por ai do të kujdeset vetëm për interesat e Serbisë.

Vuçiç gjithashtu thekson se rezultati shihet vetëm në fund të lojës, dhe jo në fillim.

“Nuk do të jetë e lehtë në Bruksel, ata do të vijnë për të përgatitur shfaqjen, rezultati është shkruar në tabelën e rezultateve në fund, jo në fillim.”- tha ai.

DEKLARATA E PLOTË

“Unë gjithmonë i kam admiruar ata që kërcënojnë të rrahin një kundërshtar para një loje, nuk më intereson se çfarë thonë ata, unë mund të them vetëm nëse mendoni se po vini për gjërat për të cilat po flisni, ju nuk bëni të vini. Ne as nuk lejojmë që forca më të mëdha të na thonë se po ndërhyjnë, jo më ata. Ne do të kujdesemi për interesat tona. Nuk do të jetë e lehtë në Bruksel, ata do të vijnë për të përgatitur shfaqjen, rezultati është shkruar në tabelën e rezultateve në fund, jo në fillim.

Serbia është në rrugën evropiane dhe është shumë më afër sesa ata që dëshirojnë të japin një mësim.”- tha Vuçiç.


TË NGJASHME