HomeShëndeti

Dieta më e shkurtër në botë zgjat vetëm pesë ditë

Kjo dietë e re quhet “Prolon” dhe zgjat vetëm pesë ditë.

Shpikësi i saj është dr. Joseph Anton, i cili thotë që “përshpejton metabolizmin, ndihmon në detoksikimin dhe i eliminon yndyrat në trup, madje edhe shëron diabetin e tipit 2”.

Kjo dietë është e krijuar në atë mënyrë që trupi merr një sasi të caktuar makro dhe mikronutrienësh, mirëpo jo mjaftueshëm që trupi atë ta hetojë në nivel qelizor. Kështu arrijmë ta mashtrojmë turpin që po agjërojmë, – thotë dr. Antoni.

Ai planifikon që në shitje së shpejti të nxjerrë një set Prolon dietash, i cili përbëhet nga makro-nutrienët e yndyrave të shëndetshme, fibrave dhe karbohidrateve, ndërkaq vetë rrjedha e dietës do të duket kështu:

Dita e parë: Marrja e 1.100 kalorive të cilat janë të ndara në tri racione të vogla në mënyrë që trupi të kalohet në gjendje agjërimi.

Dita e dytë: Trupi kalon në regjim të djegies së yndyrave, shfrytëzon rezervat e depozituara të yndyrave dhe fillon me pastrimin e qelizave.

Dita e tretë: Trupi kalon në gjendje ketoze.

Dita e katërt: Fillon përtëritja e qelizave.

Dita e pestë: Është gati përtëritja e qelizave.

Dr. Antoni thekson që kjo dietë ka kaluar nëpër 24 testime klinike, si dhe në testime në minj te të cilët është eliminuar rezistenca e insulinës dhe është stopuar diabeti. Ende po i presim rezultatet e testimit në njerëz i cili ka filluar në vitin 2017, përfundon shpikësi i saj.


TË NGJASHME