HomeTeknologji

Disa ide gjeniale që do të shtojnë një dimension të ri në një apartament të vogël (FOTO)

Shumë gjëra, shumë pak hapësirë: ky është, për fat të keq, një problem me të cilin pothuajse çdo familje del në një moment. Nuk ka vend ku të ruhen erëzat në kuzhinë; shishet e shampove po bien nga raftet në tualet dhe veshjet tuaja kërcasin dollapët nga pesha e tepërt. 

Por për çdo problem ka gjithmonë një zgjidhje – thjesht duhet të mendoni në mënyrë krijuese.

Këtu janë disa ide të shkëlqyera për të liruar hapësirën në shtëpinë ose apartamentin tuaj.

Kuzhina

Një tryezë tërheqëse kuzhine është një nga mënyrat më të drejtpërdrejta, por efektive, për të liruar hapësirën në kuzhinë.

Dhe këtu është një ide perfekte për ruajtjen e erëzave.

Një sirtar rrëshqitës është një mundësi e mirë për ruajtjen e gjërave si frutat e thata dhe produkte të tjera të ngjashme.

Një raft i cili përshtatet mirë në një qoshe liron një hapësirë pranë lavamanit të cilën mund ta përdorni për gjëra të tjera.

Tani mund të blini tabela të veçanta ndarëse (ose natyrisht mund t’i bëni vetë!) Të cilat mund t’ju ndihmojnë të vendosni shumë më tepër në sirtarë.

Tualeti

Dyert prej xhami lejojnë më shumë dritë dhe ndihmojnë që të paktën të krijoni përshtypjen e më shumë hapësirës në tualet edhe nëse nuk mund të gjeni një mënyrë reale për ta arritur atë.

Instalimi i rafteve të vogla nën pellgun e larjes ose vaskës së banjës janë një mundësi shumë e mirë për të ruajtur të gjitha llojet e gjërave.

Gjithmonë mund të bashkoni shporta prej kashte në mur – ato mund të mbajnë po aq sa raftet, ndërkohë që zënë më pak hapësirë në mur.

Perde speciale plastike me xhepa janë një mundësi tjetër për ruajtjen e gjërave që ju nevojiten në tualet.

Dhoma e gjumit

Nëse keni mjetet, tani është e mundur të krijoni një shtrat i cili mund të fshihet në mur gjatë ditës.

Ju gjithashtu mund të aplikoni të njëjtin parim si në tualet, por këtë herë me shtratin tuaj – shumë dizajne të shtretërve tani kanë sirtarë të integruar të cilët sigurojnë hapësirë shtesë për magazinim.

Shtretërit me rrëshqitje janë gjithashtu në dispozicion në ditët e sotme për fëmijët.

Një ‘dhomë gjumi’ e sipërme do t’ju japë më shumë privatësi.

Ose mund të provoni diçka me të vërtetë krijuese: një shtrat, hapësirë për pune dhe kombinim për veshjet gjithçka në një.

Këtu është një dizajn i ngjashëm: një hapësirë pune dy-në-një dhe vend për të fjetur gjumë.

Rafte për ruajtjen e këpucëve dhe rrobave

Ju mund të kurseni shumë hapësirë duke pasur veshjet tuaja të sistemuara në cep të dhomës.

Një tjetër mundësi është të vendosni një shtyllë midis copave të mobiljeve ku mund të varni gjërat që vishni më shpesh.

Ju do të habiteni se sa hapësirë mund të kurseni duke vendosur rafte për këpucë në formë V dhe jo të drejta.

Ju gjithashtu mund t’i ruani këpucët në tuba plastikë të veçantë për të shmangur grumbullimin e tyre në një tog të çrregullt.

Më në fund, mund të blini sirtarë të veçantë këpucësh të palosshme, të cilat përsëri kursejnë në një hapësirë të madhe dhe ndihmojnë për t’i mbajtur gjërat të rregullta.


TË NGJASHME