HomeShëndeti

Disa keshilla parandaluese te gripit sezonal

Gripi esht nje semundje qe mund te transmetohet lehtesisht nga nje person tek nje tjeter nepermjet teshtimes, kolles apo kontakteve te ndryshme!
Simptomat e gripit zgjasis disa dite,edhe me disa jave.
Personat qe preken me shpesh nga simptomat e gripit jane: mosha e trete, femijet e vegjel nen 5 vjec.

Shenja me te zankoshme te gripit jane: kolle, ethe, dhimbje fyti, dhimbje koke, temperature etj.

Menyra me e mire per te parandaluar gripin edhe qe te qendroni larg njerve me simptomat e gripit.

Vaksinimi eshte menyra e e mire per te ndalur gripin. Trajtimi me barna dhe mjeksia alternative me lengje dhe cajra rekomandohet nga mjeket.
E keshillueshme esht qe te merren masa parandaluese brenda 48 oreve!

Ne rast se shikoni qe keni ndonje nga simptomat e gripit keshillohet:
Te qenroni ne shtepi,
Te evitoni kontaktet me njerezit,
Perdorni sa me shum lengje,
Informoni te afermit tuaj per gjendjen tuaj.


TË NGJASHME