HomeLifestyle

Disa këshilla nga një libër pornografik për përballimin e pandemisë

Industria e argëtimit për të rritur në Amerikë u ngrit në këmbë mjaft shpejt, edhe pse sektorët e tjerë u turrën mes Covid-19. Si e bënë atë? Ata ringjallën protokollet e vendosura herën e fundit kur ishin në një pozitë të tillë, gjatë epidemisë së HIV / AIDS të viteve 1990.

Ndërsa India shkel përsëri në zonën e kuqe – me një mesatare prej afro 100,000 rastesh të reja Covid-19 në ditë – vala e dytë e ka goditur fort Bollywood. Aamir Khan, Alia Bhatt, Akshay Kumar, Ranbir Kapoor, Manoj Bajpayee janë ndër ata që kanë rezultuar pozitivë. Rregulla të rrepta po zbatohen në xhirimet e filmit. Ndihet përsëri në fillim të vitit 2020.

Bllokimi i vitit të kaluar tronditi bizneset në të gjithë botën. Shumica pësuan humbje të mëdha, disa mbyllën operacionet. Por jo industria amerikane e pornografisë. Ai sektor tejkaloi Hollywood-in, Bollywood-in dhe industritë e tjera të argëtimit në gatishmëri gjatë pandemisë.

Mënyra se si funksionoi industria e pornografisë në Amerikë mund të jetë një mësim për sektorë të tjerë – përfshirë kinemanë indiane, aplikacionet për takime, mikpritjen dhe sektorët e tjerë të shërbimeve. Dhe arsyeja që industria ishte në gjendje t’i trajtojë gjërat ndryshe ishte përvoja e kaluar me një sëmundje infektive dhe mësimet prej saj.

Në mesin e viteve 1990, e goditur rëndë nga epidemia e HIV / AIDS, industria amerikane e pornografisë zhvilloi një sistem testimi. Dekada më vonë, ai ishte në gjendje të adaptojë atë sistem për koronavirusin.

Në SH.B.A., Colin Rowntree, themelues dhe CEO i Wasteland.com, është ndër ata që kanë ekzistuar aq kohë sa të kujtojnë epokën e HIV / AIDS. Wasteland.com, i lançuar në 1994, është një nga vendet më të vjetra të seksualitetit dhe BDSM alternative në botë.

Gjatë bllokimit, thotë Rowntree, shtëpitë e mëdha të prodhimit në industrinë amerikane të pornografisë ndoqën udhëzimet e Departamentit të Shëndetit Publik të Qarkut në Los Anxhelos, epiqendra e prodhimit të filmit Amerikan, duke përfshirë pornografinë, dhe Koalicioni i Fjalës së Lirë, organi tregtar i SHBA për industria e argëtimit për të rritur.

“Ne hartuam udhëzime të sigurta për xhirimin: sa prova para xhirimit, si të karantinojmë gjatë xhirimit, si të minimizojmë ekipin dhe ekuipazhin dhe ndërveprimet e tyre”, thotë Rowntree.

Ata gjithashtu kishin testimin dhe gjurmimin në vend: një sistem i quajtur Shërbimi i Shikimit të Disponueshmërisë së Performerit ose PASS, i zhvilluar gjatë epidemisë së HIV. PASS teston çdo interpretues çdo 14 ditë për HIV dhe infeksione të tjera seksualisht të transmetueshme (IST).

Koronavirusi është shumë i ndryshëm nga IST-të. ,Shtë, për shembull, shumë më infektive. Por sistemi themelor ishte në vend. Ç’është e rëndësishmja, për shkak se industria e pornografisë kishte këtë përvojë të mëparshme me një sëmundje infektive, ajo ishte në gjendje të merrte përsëri prodhim më shpejt, dhe për këtë arsye mund t’i përgjigjej asaj që dinte se do të vinte – një bum në shikueshmëri, pasi kërkesa për përmbajtje të mirë të ekranit të të gjitha llojeve u rrit në qiell në bllokim dhe më pas mes kufizimeve të pandemisë.

Nga ana tjetër, aplikacionet për takime përpiqeshin të përshtateshin. Edhe pse ata e dinin se të vetmit po bëheshin më të vetmuar dhe beqari fatkeqësisht, më të etur për tu përzier. Tinder e bëri tiparin e saj të Pasaportës falas për të gjithë përdoruesit, duke i lejuar ata të ndryshojnë vendndodhjen e tyre dhe në këtë mënyrë të shikojnë ndeshjet kudo në botë. Por kjo ishte vetëm një përpjekje për të përdorur një marifet ekzistues, dhe nuk ishte një frill i përshtatshëm veçanërisht për kushtet e ndryshuara të tregut. Në fakt, veçanërisht në mes të një pandemie, ajo i la ata që e provuan të ndjehen të pakënaqur dhe të pyesin se si do ta takojnë ndonjëherë personin me të cilin do të përputheshin.

Ndoshta, thotë Rowntree, mund të ketë kuptim të shfrytëzohen veçoritë e bisedave video më mirë. “Ju jeni në një bllokim. Ju nuk do të lidheni në bar ose nuk do të dilni në plazh si dikur, ”thotë ai. “Aplikacionet për takime duhet të përtërijnë, të shtojnë kamerë seksi në aplikacionet e tyre, të shkojnë përtej ndeshjes.”

Në industrinë e tij, shton ai, ai e kuptoi se kurimi po bëhej më vendimtar. Njerëzit nuk dëshironin të shikonin pornografinë që ata tashmë kishin parë. Dhe, doli, ata ishin më të gatshëm se më parë për të paguar për përmbajtje më të mirë. Shpenzimet për pornografi u rritën në mbyllje, thotë Rowntree.

Uebsajt u përgjigjën me përmbajtje më aktuale, duke përfshirë video në lidhje me kërkimin e intimitetit në një bllokim ose marrëdhëniet seksuale me një të huaj në një mbyllje.

Ndërsa një valë e dytë godet Indinë, duke i kthyer qytetet përsëri në bllokime të pjesshme, industritë e argëtimit këtu ndoshta mund të mësojnë nga mënyra se si industria amerikane e pornografisë mësoi nga e kaluara e saj. Dhe përgatituni jo vetëm për bllokimet përpara, por për një pandemi të mundshme të radhës.


TË NGJASHME