HomeShëndeti

Disa këshilla për të zvogëluar celulitin

Ju mund ta kaloni tërë jetën duke luftuar kundër celulitit pa marrë ndonjë rezultat. Kjo mund të jetë për shkak të gjenetikës që do të thotë që asnjë dietë apo stërvitje nuk mund të ndihmojë. Sidoqoftë, ekzistojnë disa mënyra për të minimizuar celulitin.

  1. Masazh i thellë!

Është një masazh duke përdorur një pajisje të veçantë me vakum dhe rollers. Dermatologët thonë se mund të ndihmojë qarkullimin dhe përmirësimin e pamjes së lëkurës. Problemi i vetëm është se efektet nuk zgjasin. Për të mbajtur rezultate të mira, duhet të keni seanca të rregullta masazhesh të thella, si një herë në javë, për shembull.

Dermatologists Share Tips to Reduce Cellulite That Actually Work
  1. Kremrat!

Nuk ka asnjë provë shkencore se kremrat kundër celulitit janë efektivë por mund të hidratojnë lëkurën tuaj. E vetmja gjë për të cilën dermatologët janë të sigurt është se ato nuk japin efekte afatgjata. Terapia duhet të vazhdohet për disa kohë.

Dermatologists Share Tips to Reduce Cellulite That Actually Work
  1. Larja e trupit!

Dermatologët thonë se larja e thatë mund të jetë efektive, por përsëri, nuk duhet të keni parasysh se shihni rezultate të mëdha. Për më tepër, ju duhet ta bëni këtë procedurë gjatë një periudhe të gjatë kohore.Edhe lajmi i mirë është, se ju mund ta bëni vetë në shtëpi.

Dermatologists Share Tips to Reduce Cellulite That Actually Work

Si të bëhet larja e thatë:

Lyeni lëkurën duke përdorur lëvizje në drejtim të akrepave të orës. Ju mund të shihni se si ta bëni atë në foton më lartë. Përdorni presion të lehtë ku lëkura juaj është e hollë dhe më fortë mbi lëkurën më të trashë.Pas larjes së thatë, bëni një dush të freskët për të ndihmuar në largimin e çdo lëkure të thatë. Pastaj aplikoni pak vaj për ta zbutur.

  1. Pajisjet bazuar në radiofrekuencën!

Hulumtimet kanë treguar që pajisjet e radiofrekuencës janë efektive në uljen e celulitit. Në një studim u testuan 16 persona duke iu nënshtruan këtij trajtimi dy herë në javë gjatë 6 javëve dhe pati një rënie të 71.87% në perimetrin e kofshëve dhe 25% përmirësim të celulitit. Duke përdorur energjinë RF për të ngrohur yndyrën, lëkura juaj forcohet dhe qarkullimi i gjakut rritet, gjë që me kohë, ndihmon për të zvogëluar shfaqjen e celulitit.

Dermatologists Share Tips to Reduce Cellulite That Actually Work
  1. Trajtimi profesional!

Dermatologët thonë se disa procedura të veçanta të kryera nga ekspertë mund të jenë shumë efektive në uljen e celulitit. Një nga më të dobishmet nga këto njihet si nënkërkim. Ky manipulim prish bandat e vështira që shkaktojnë celulitin. Por sigurohuni që të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se të bëni këtë trajtim. 232 pacientë u studiuan dhe 99% e tyre ishin të kënaqur me efektin. Rezultatet mund të zgjasin deri në 2 vjet. Praktikuesit kanë vërejtur përmirësim edhe pas një seance.

Dermatologists Share Tips to Reduce Cellulite That Actually Work

TË NGJASHME